Sommar

Efter många om och men så blir det en hemresa. Jag far ikväll och kommer tillbaka nästa tisdag så det blir nästan en hel vecka.
Målet med resan är framför allt att bli så brun som möjligt, men jag tänker också hinna läsa fyra böcker, skriva en restuppgift och hinna träffa alla. Det blir stressigt men bra.


I övrigt så hann jag klart med lyrikanalysen tillslut. Den blev absolut inte särskilt bra, men det blev nåt iaf så jag känner mej relativt nöjd.


Kaffe och morotskaka nu innan det är dags att gå till tåget.


Edith Södergran

Klockan är nu runt midnatt och jag sitter och lyssnar på Tom Waits och analyserar en dikt av Edith Södergran. Det låter kanske ganska trevligt och det hade jag nog tyckt om det inte har varit för att jag är snortrött och en hemtenta med analysen ska in i morgon. Det där med framförhållning är tydligen inte riktigt min grej.

Jag är ledig fram till tisdag så snart hemtentan är klar. Vem vill hitta på nåt?

Helg

Ibland är livet lite för bra för vad man egentligen förtjänar.
Igår började jag mitt helg-mys-häng med en promenad runt sjön. Sen låg jag i soffan och åt popcorn och läste hela kvällen.
Idag har jag också gått en promenad i solen. Det var typ sommarvarmt. Sen har jag legat i sängen och läst. Nu sitter jag i soffan och äter hallonpaj och läser den senaste boken av Erlend Loe. Den är fantastisk. Jag gråter och skrattar om vart annat.
Dessutom har jag gjort två musikupptäckter. Först en nygammal bekantskap. PJ Harvey. Jag hade glömt hur mkt jag tycker om det.
Och Antony and the Johnsons. Jag har alltid tänkt att det inte riktigt är för mej, men jag hade fel. Det är så vackert att tårarna rinner.
I morgon är det hotellfukost och bokcirkel seminarium som gäller.

Nu när ni har läst det här så kanske ni tänker att det var ännu ett av dom där jag-har-ätit-pannkaka-inläggen, men ni har fel. Jag vill bara göra er avundsjuka.

Okej!

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Ne jag är på teg!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Asså jag måste lägga mej typ nio.

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Rackarns.

4 Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
På skolan?

5 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Hej Elin och Nina.

6 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Men jag gav honom mitt sötaste leende. :)

7 Vad vill du höra mest av allt?
Äh,han sitter ju med samma tjej hela tiden.

8 Vad kommer bli dina sista ord i livet?
ok!

9 Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Hej min favoritnina!

VG-barn

En nya era i mitt studentliv har börjat. Jag fick VG på senaste hemtentan också. Jag ser fyra möjliga orsaker till detta:
1. Jag har blivit sjukt mkt smartare helt plötsligt
2. Jag har lärt mej vad som krävs av mej som student (vad lärarna vill ha)
3. Kraven är mkt lägre på svenskan än på tidigare kurser
4. Att svenska helt enkelt är min grej

Jag är fantastiskt nöjd iaf. Men det gör också att jag känner att jag har lite press på mej inför kommande lyrikanalys hemtenta.

Eftersom det blev en sån kommentarstorm på det tidigare inlägget om mej och M (två kommentarer) så anser jag att det är nödvändigt med en förklaring. M är alltså min nya dator.

Diktande

Spotify är fixat och äntligen kände jag inspirationen komma så att jag kunde påbörja min framtida karriär som poet. Jag har lyckats knåpa ihop en dikt som jag absolut inte är nöjd med, men det är en början.

Egentligen kom inte inspirationen så mkt från spotify utan snarare från det senaste Kobra. Det rekomenderas verkligen.


Åh vad jag är tråkig! Skjut mej då!


Potatismos med gröna ärtor till lunch!


Valfrihet

Jag har funderat på det här med valfrihet. Jag tycker ofta att den individuella valfriheten ska stå tillbaka till förmån för kollektivets bästa. Jag tycker till exempel att det inte ska finnas någon valfrihet kring föräldrarpenningen. Jag tycker att det bara ska vara möjligt att båda föräldrarna tar ut exakt lika mycket ledighet. Jag tycker inte heller att det ska finnas en valfrihet kring att välja en finare (fri)skola för att, som i många fall, hamna på en skola med elever från samma samhällsklass.
Däremot finns det andra saker som jag väldigt starkt känner att jag måste få bestämma själv. Till exempel när jag ska umgås med människor. Jag kan inte vara trevlig på beställning, jag kan inte vara trevlig mot någon som jag inte tycker om.
Poängen med det hela är att jag vill vara konsekvent. Jag vill kunna säga att jag tycker att kollektivets bästa alltid borde stå i centrum, men jag skulle bli totalt tokig om jag inte själv fick bestämma vissa saker. Jag är medveten om att världen inte är svart eller vit, men borde inte egenskapen att vara konsekvent premieras?

Jag och M

Idag har jag varit och hämtat Mini. Han är helt fantastisk. Jag och M har suttit och myst i soffan typ hela dagen. Han har verkligen allt. Jag är så lycklig!

Idag är första dagen i resten av mitt och Ms liv tillsammans!


Livskvalité

Jag blev uppringd av universitetet idag. De bad mej hålla i livskvalité kursen nästa termin. Och jag tänkte att eftersom det skulle vara bra att dryga ut kassan lite så tackade jag ja.
Jag hoppas att så många som möjligt av er kommer att läsa den så jag tänkte redan nu ge en liten introduktion så ni vet vad ni har att vänta er.
Det ni behöver är framför allt mycket tid, många olika kompisar och en hel del kaffepengar.
Dagarna kommer att starta halv nio och samling sker utanför Amigo för att alla ska kunna köpa morgonkaffet för halva priset. Därefter kommer vi att gå till Lindell för att sätta oss i smågrupper. Ni kommer få i uppgift att komma på så många samtalsämnen som möjligt och sedan även ta del av dessa ämnen rent praktiskt. Jag kommer att gå runt och lyssna på er för att på så vis bedömma er kreativitet och uppfinningsrikedom.
Allt eftersom kursen fortlider så kommer ni att få ta större eget ansvar. Man skulle till exempel tänka sej att vissa grupper går och sätter sej i andra fik. Jag rekomenderar då framför allt Hum och Mit pågrund av det billiga kaffet och den kraftiga genomströmningen på folk.
Det är också bra om ni kan cirkulera lite grupperna så att jag ser att ni inte har några samarbetssvårigheter.
Kursen startar höstterminen 09 och ni är alla välkomna att söka den!

VG-barn

Jag vet inte om jag har sagt att jag är världens bästa student? Det är jag iaf. Jag fick VG på sista momentet på historian. Helt fantastiskt om ni frågar mej.
Jag har aldrig riktigt förstått det där med att sikta på de högsta betygen och att ha extrem prestationsångest hela tiden. Jag tänker att jag gör det jag kan. Det handlar om att ligga på den där magiska gränsen mellan U och G. Men nu fattar jag varför man vill ha VG. Man blir extremt studiemotiverad. Tyvärr har jag inga av det här momentets böcker hemma så jag kan inte läsa, men jag kanske ska ta en sväng till röda rummet?!

Jag har tränat också. Det gick mycket bättre än på länge. Jag är på gång nu.

Ge mej en förmyndare!

Jag tror att det är dags att någon ger mej en förmyndare snart. Eller iaf någon som kan ta hand om mina pengar. Jag har 54 kr kvar på mitt konto. Och idag är det den 6e april. Det kommer att bli en jobbig månad. Om någon vill göra något med mej den här månaden, så får den bjuda. Jag tycker om att bli bjuden på saker där det ingår att äta.

Söndag

Jaha då var det söndag. Jag är bakis. Som vanligt. Enda skillnaden är att jag inte drack igår. Men kroppen har tydligen ställt in sej på bakissöndagar så i fortsättningen ska jag ge kroppen vad den vill ha.

En sak som gjorde mej väldigt glad idag var att en gamla bekant hörde av sej. Vi var inte så jättebra kompisar. Vi fikade någon gång och hälsade på varandra när vi möttes men mer än så var det inte. Men tydligen måste jag har gjort någotslags intryck iaf. Jag hoppas att vi kan återuppta den här bekantskapen.


humörsvängningar

Jag har världens humörsvängningar. Ena sekunden är jag så himla glad över att jag umges av så fantastiska människor och i nästa sekund hatar jag allt och alla och vill bara vara själv. Det är inte hållbart. Jag trodde att humöret skulle stabiliseras när man tränar och äter regelbunden, men icke. Det är snarare sämre nu.

En annan sak som inte är helt okej är att jag gick hem från skolan för att jag saknade min dator.

Jag känner att jag är extemt lättpåverkad nu. Skulle jehovas plinga på så skulle jag bjuda in dom på en kopp kaffe och lyssna intresserat. Det känns inte okej. Kyrkan på söndag?


RSS 2.0