Höst

Det kryper i hela kroppen. Tristessen och olyckan har tagit över. Det är höstdeppen som har kommit!

Färgledsen

Det är ju trevligt att jag kan hantera att se på film. Jag kom precis hem från bion, efter att ha sett Patrick 1,5 med Elle. För övrigt en bra film, men det hade inte spelat så stor roll egentligen, om man tänker på min reaktion. Jag grät. Jaja tänker ni som känner mej, det gör du ju alltid. Jo visserligen, men om jag säger så här då. Jag hade en sjal på mej, den var våt efteråt!

Feel good filmer! Hm, dom är trevliga på alla sätt och vis, men när man känner att höstdeppen drabbade en på väg till biosalongen så hjälper det inte direkt. Snarare tvärtom.
Men jag blev iaf raggad på, på bussen på väg hem. Av ett fyllo som sa att han hade velat vara med mej i ett annat liv. Det är ju alltid trevligt att bli raggad på. Man behöver ju bekräftelsen!


Pride

Idag är det pride här i Umeå. Jag vill så hemskt gärna vara med, men eftersom bokus är dumma i huvudet och inte har skickat min bok så måste jag sitta i röda rummet och läsa idag. Känns ju så där kul!
Men jag har skickat ett argt och inte helt sanningsenligt mail till dom nu, så jag hoppas att dom skäms och att dom har ett fantastiskt dåligt samvete.

Nästa sommar

Jag har bestämt mej för att vara ledig nästa sommar. Jag måste vara det. Annars kommer jag behöva ta ett sabbats år snart för jag kommer snart inte att palla det här.
Jag har räknat lite på hur mkt pengar jag behöver och så, jag har kommit fram till att om jag sparar 2000 varje månad så kommer jag att klara det..och i princip så kommer jag kunna spara 2000 varje månad, det är inte några större problem. Det är snarare London resan och Uppsala resan som oroar mej lite, hur ska jag få råd med dom?

För övrigt är jag trött på stök och liknande!

Östersund

Över en kopp kaffe kan dom mest brilljanta idéer kläckas. Detta hände idag när jag och mina sambos satt och drack kaffe på stan. Vi började prata om Östersund. Det hela utvecklades till planer om en liten roadtrip till östersund, hem till Kattis och en Ikea på vägen hem. Jag är lycklig nu! Jag hoppas verkligen att detta går i lås, om det inte gör det så kommer jag att bli ledsen och besviken på riktigt!

Östersund!

Planer för dagen

- Promenad med Elin
- En snabb lunch
- Ett långt bad med te och en bok
- Iksu, jag måste ta tag i iksu-besöken nu. Det känns surt att betala så mkt och sen inte gå dit.
- Dusch
- Middag
- Städ?

Annika Norlin

Annika Norlin, denna fantastiska kvinna. Hon gör musik som skär rakt in i hjärtat, som berör på ett sätt som inget någonsin gör. Hon sätter ord på känslor och saker som bara har varit ett virrvarr innan.
Även om man inte tycker om hennes musik så måste man ändå beundra hennes musikalitet och hennes mod, och, ej att förglömma, hennes driftighet.
Annika Norlin

Fest hos oss

Ja igår var det dags för fest hos oss igen. Det var en trevlig tillställning även om alkoholintaget eskalerade hos en del.

Jag känner mej instabil idag. Jag hoppas att det beror på festen och inte på lögner och svek.

Dagen

Jag är så nöjd med dagen och framför allt med mej själv. Och eftersom jag vet att ni dör av nyfikenhet kring vad jag har gjort idag så ska jag så klart ge er en kort redogörelse:
Jag klev upp klockan nio och åt en god och näringsrik frukost innan jag gick till Iksu för att gå på spinning. Kom sedan hem, stekte pannkakor, åt pannkakorna och tog sen en promenad runt sjön med Elin. Men det slutar inte här mina vänner. Sen storstädade jag mitt rum, lagade mat och där tog det slut. Jag är iaf nöjd.

Det är så himla trevligt att göra nya bekantskaper. Jag och Elin har gått i samma klass i ett år och tre veckor. Vi har pratat med varandra så klart, och festat ihop men inte umgåtts direkt. Men efter en två timmar lång promenad, med efterföljande kaffe, så insåg jag att det är en person som jag absolut vill lära känna bättre.

För övrig så inser jag varje dag hur glad jag är att jag har flyttat ihop med Kattis och Elle. Jag älskar att bo med dom. Även fast jag kan vara sur och grinig ganska så mycket så är jag övervägande glad, lycklig. Det är det näst bästa beslutet som jag har tagit i mitt liv. Det bästa är att flytta hit till Umeå!

Fundering

Jag har funderat lite över varför jag tycker att den här kursen är så himla rolig för egentligen är det ju ett piss tråkigt område. Vetenskapshistoria. Det vi egentligen gör är att gå igenom gamla gubbars tankar, ingen identifikation där inte. Det jag dock har kommit fram till är det är för att jag känner igen det mesta av vad vi pratar om. Alltså, jag känner mej lite smart för en gångs skull.

Det är måste ju gå att applicera på min framtida yrkeskarriär. Jag lär ju mej mycket mer nu än vad jag har gjort i kurserna innan därför att jag tycker att det är roligt. Det måste ju alltså innebära att om man tar tillvara på elevernas förkunskaper och arbetar utifrån dom, så kommer eleverna att tycka att det är roligt och dom kommer att lära sej mer.

Detta förutsätter dock att alla är som jag.

Nyheter

Nya ord som faktiskt kan beskriva mej numer:
- Framförhållande (jag inser att det inte finns något sånt ord, det jag egentligen menar är att jag har lite framförhållning)
- Strukturerad (det har jag visserligen alltid varit men nu är jag det på rikigt, jag har till och med skrivit en matlista för veckan)
- Glad och tillfreds

Japp, det där är mitt nya jag.
Kursen är jätteintressant, jag tror dock att vi har ganska så mycket att göra, men det känns inte jobbigt eftersom det är så roligt, dessutom så har jag redan läst klart tills seminariet på måndag och har börjat läsa på inför vecka 40. Framförhållning kallas det tydligen!

Tack Katten för samtalet igår. Det var bra!

Livet

Snart måste jag ta tag i livet.
Den senaste tiden har varit väldigt häktisk. Mycket att göra i skolan, framför allt väldigt långa dagar. Mycket festande har det också varit. Trots att jag mår mycket bättre än vad jag har gjort på väldigt länge så saknar jag strukturer i mitt liv så jag måste försöka ta tag i det nu. Komma igång med träningen ordentligt igen och få någon slags ordning på maten. Då tror jag att det kommer att bli en bra höst.

Jag är väldigt positiv och glad nu för tiden. Skönt som omväxling kan man säga. Jag hoppas att jag kan få fortsätta att må så här bra.
I morgon börjar vi ett nytt moment i skolan, idéhistoria. Det ska bli så himla kul, jag ser verkligen fram emot det.

Tack alla som gjorde festen igår! Det var fantastiskt trevligt.

Nu ska jag lägga mej och kolla på teve tills jag somnar.


Fest hos Anette

Kvällen igår var helt okej. As trevlig faktiskt. Det är alltid lika kul att umgås med Anette, och det var fantastiskt trevligt att få träffa några av hennes vänner också. Då blir man glad!

Dagen idag består mest av plugg och städ. Inte så himla kul, men jag funderar  på att gå på bio ikväll. Men jag vet inte. Det känns inte som att jag har tid och råd, men vi får se. Det skulle var mysigt faktiskt!

Fest hos Erik

Kvällen igår var en fantastisk kväll. Jag blev lycklig på så många sätt. Framför allt för att jag för en gångs skull fick vara på en fest där det bara spelades bra musik. Helt fantastiskt. Jag är så van att gå på fester där der spelas as kass musik så jag har lärt mej att ignorera musiken, men igår var jag bara lycklig i hjärtat hela tiden.

Sen var det ju så klart ett fantastiskt sällskap också. Anna Anna Anna. Jag säger bara det. Fantastiskt!

Nej men det var verkligen en trevlig kväll och jag känner att jag verkligen behövde det där. Mycket av det dåliga måendet som jag har haft det sista har försvunnit nu. Jag mår så himla mycket bättre.

Och ikväll så är det fest hos Anette. Jag har höga förväntningar.

Nu måste jag sova en stund om jag ska orka med kvällen.


Stolt

Idag är jag faktiskt en smula stolt över mej själv. Jag vågade ta plats i klassen idag. Känns så himla skönt att på nåt sätt överbevisa mej själv om att jag faktiskt kan.

I övrigt är jag sjuuukt trött!

!!!!??

Onsdags utgång med torsdags uppgång klockan sex är inte att rekomendera!

Det snurrar i min skalle

Jag har verkligen tusen tankar som far runt i huvudet just nu. Allt är så fruktansvärt ostrukturerat. Jag vet inte om det beror på att jag inte har skapat någon reda i kaoset eller om det är för att kursen verkar så rörig.

Reflektioner kring seminariet idag:
Ja vad ska man säga. För att inte vara så vidare värst förberedd så gick det ju så klart bra. Men jag blir så himla trött på mej själv. Jag pratade två gånger under två timmar. Ungefär en minut sammanlagt. Vi var tio stycken och hade alltså 120 minuter. Det innebär att 12 av dom minuterna var mina, där jag kunde och skulle ta min plats, men som vanligt gjorde jag inte det. Det stör mej så himla mycket att jag inte bara tar den plats som tillhör mej. Jag hade inte jättemycket att säga, men jag hade kunnat fylla iaf kanske sju av dom där minutrarna. Dessutom så sitter jag och tänker att okej nu ska jag säga det här, men så måste jag tänka igenom det minst 40 gånger innan jag kan säga det, och då har alla andra redan börjat prata om nåt annat eller så har någon annan sagt det.
Jag undrar om det blir bättre om jag är bättre förberedd? Jag tror dock inte det. Jag måste bara lära mej att ta min plats.

Trots att det var ett väldigt ickegivande seminarium rent innehållsmässigt, så blev jag ändå ganska peppad. Inte peppad på att plugga under den här kursen utan att bli en så bra lärare som möjligt. Det har jag ju så klart varit innan också, men då har jag mer tänkt att nu ska jag genomlida utbildningen och så får jag ta tag i det där sen, men nu känns det mer som att reflektionerna har börjat komma igång, och det gör mej peppad.

Reflektioner kring mitt ostrukturerade liv:
Jag brukar ofta ha ganska bra koll på vad som händer runt omkring mej, sånt som berör mej, det gör mej mindre stressad. Men just nu har jag absolut ingen koll. Jag vet inte ens hur morgondagen ser ut, annars brukar jag ju planera minst två veckor innan. Jag mår inte alls bra av att vara så här, jag blir fruktansvärt stressad.
Jag måste köpa en kalender.

Jag hade tänkt att skriva om en massa annat också, men under tiden som jag skrev det ovan så glömde jag bort vad det var. Kaffe och mys med min nya bok nu.

Iksu

Idag var jag och tränade på Iksu för första gången den här terminen. Det gick förvånansvärt bra, och framför allt så känns det skönt att ha kommit igång igen. Jag ska försöka att inte träna så himla hårt som jag gjorde förra terminen, utan lägga upp någonslags långsiktik plan. Nu vet jag ju hur det brukar gå med det där, men jag får väl göra ett försök iaf.

Jag har hamnat i en bra seminariegrupp under det här momentet iaf. Det känns verkligen himla skönt. Vi kom idag överens om att dom lektionsplaneringarna som vi har gjort idag är dom bästa någonsin. Antagligen kommer vi vara dom första någonsin som får MVG på något. Och inte bara MVG utan MVG++. Jag känner mej nöjd!
Momentet i övrigt är pissigt tråkigt och inte givande alls, men som tur är så är det inte så många poäng.

Ännu ett totalt ointressant inlägg!


Lycklig

Vissa dagar blir man bara alldeles lycklig. Idag visade sej vara en sån dag. Vissa personer kan man bara bli lycklig av, Anna och Daniel är några av dom!

Första dagen i skolan

Idag var alltså första dagen i skolan för den sista terminen med historia. Dagen har överlag varit bra. Kul att träffa alla igen så klart och det känns skönt att alla är lika opepp som jag att börja plugga. Men jag ska verkligen göra mitt bästa för att inte stressa upp mej och för att klara av det här.

I övrigt händer det inte så mycket just nu. Filip och Frida var förbi och tittade på film igår. Det var så himla kul att träffa dom igen. Det var ju så länge sen.
Och snart ska jag träffa världens bästa Anna. Ingen är så bra som hon. Jag hoppas att jag får träffa Daniel också. Åh vad jag längtar efter dom!!

Nu ska jag faktiskt ta tag i pluggandet, trots att det tar emot.

RSS 2.0