En bra dag

-Jag lyckades argumentera för min sak så väl att jag fick min vilja igenom.
-Jag känner mej fortfarande utvilad efter stugmyset.
-Jag var på bio och såg upp. Den var vacker så jag är rörd in till själen. (ur ett genusperspektiv var den ju vidrig)
-Jag känner mej allmänt tillfreds med livet.

stughäng och ihopsamling

Jag hade en helt fantastiskt kväll i stugan med sara. Alltså helt fantastisk.
Kom nyss hem och tänkte att eftersom jag ligger efter med plugget så är det lika bra att ta tag i det nu, men jag kan inte samla ihop mej. Jag började plugga lite på omtentan, men det gick som inte. Jag tänkte bara ja men jo det här kan jag ju redan. Det var bara några grejer som jag måste plugga in, men jag fattar det ju inte så jag måste prata med någon först. Men så tänkte jag, ingen fara på taket, jag har ju en hemtenta som inte är klar än. Jag statade datorn och öppnade dokumentet. Då var det som att alla energi bara rann av mej. Jag kan inte fokusera på vad jag ska göra. Så nu sitter jag här och väntar på att inspirationen ska komma.

adoption

Med risk för att trampa någon på tårna nu, men vad är det som säger att bara för att man är adopterad så känner man en rotlöshet? Jag säger inte att alla känner det, men jag har hört det från många håll. Om man växer upp med bra vuxna runtomkring sej förstår jag inte var problemet ligger. Hur kan någon som man aldrig har träffat påverka en i vuxen ålder?

P3 nyheter

Jag var hemma från skolan idag och tänkte att jag skulle passa på att lyssna lite på radio, en trevligt sysselsättning om man frågar mej. Således lyssnade jag alltså på radio och p3 nyheter. Nyhetsuppläsaren berättar om att antalet aborter att minskat i Sverige, han säger "Antalet utförda aborter har minskat tack vara att fler kör med preventivmedel" Jag bröt ihop och skrattade så att jag grät. Kör med, man kanske borde använda utrycket  att fler använder, men nej!

Jag längtar också sjukt mkt efter december när på spåret börjar igen. Då är det jag som är bänkad klockan åtta varje fredag, kanske med en flarra vin, vem vet.

Sammanfattning

Som ni vet så gillar jag att skriva i punkform så jag tänker att en sammanfattning i just punkform är vad som är på tapeten.

-Redovisningar är tråkiga när dom drar ut på tiden, speciellt när män, eller jag kanske ska säga när en specifik man tror att han är smartast i universum. Han tror att han är så smart att han måste förtydliga vad alla andra i gruppen har sagt för han tror att alla andra är så korkade att man inte förstår. Då är det ju tur att han finns så han kan förklara.

- Jag är glad att Peter Englund är ständig sekreterare i Svenska Akademien. I och med att nobelpriset i littertur har tillkännagivits så har Mr Englund varit på tapeten en hel del och synts i media. Jag har läst intrevjuer, sett intervjuer och känner mej lycklig och glad in i själen att han sitter på den posten. Han verkar vara en fantastisk människa.

-Huvudvärk är inte en angenäm känsla. Den första dagen med huvudvärk kan vara lite så där småmysig, man kan ligga i soffan och titta på kassa serier, för man kan ju inte läsa. Andra dagen är man mest trött och grinig. När det har gått fler dagar och man fortfarande har ont i huvudet så är det som att värken äter sej in i sinnet och man är inte glad alls.

-Jag är pank. Alltså verkligen pank. Igår åt jag sylt som hade jäst så den smakade inte bra. Idag åt jag hommus som var lite vit och luden. Förfallet är nära.

-Idag fick vi ut första hemtentan på det här momentet. Jag är så sjukt peppad på att skriva den. Jag ser till och med fram emot när jag har läst all litteratur och får krypa upp i fotöljen i ub och skriva, skriva, skriva och skriva.

-Och ja ni har rätt, jag skrev det här mest för att få använda uttrycket "på tapeten".


Jag längtar efter

att ha pluggat klart, fått jobb i en ny stad, kanske Östersund, köpt ett hus på landet nära skogen och nära vattnet, gärna lite ensligt. Jag kan tänka mej hur mkt jag kommer att längta och se fram emot att någon av mina vänner kommer och hälsar på mej. Jag springer runt i hela huset och putsar och fejar, fixar i ordning i trädgården, uppfostrar hunden lite extra och så äntligen kommer den efterlängtade vännen. Hela helgen kommer att gå åt till att dricka vin och skratta. Åh vad livet kommer att bli bra.

I övrigt älskar jag att det är kallt ute.

Dagens lärdomar

Idag har jag lärt mej:
-Om man är homosexuell man så kallar man sej själv för bögjävel
-Om man är andra generationens invandrare från Östeuropa så är man dansare, balettdansare

Jag hatar när intressanta bokseminarier förstörs av att folk inte tänker efter innan dom pratar. Eller så kanske dom gör det, man vet inte.

Johanna, tehäng på schmäck i veckan?

Husmoders-SM

Idag har jag gjort:
-bakat fyra limpor
-Hommus
-svamp och linsröra
-morotssoppa
-rödbetssoppa
-strýkt och vikt tvätt

Om man vill kan man ju skaffa sej ett intressant liv.

Klungan

Igår var jag på Klungan. Jag får lov att ta tillbaka allt jag sagt, det var så klart bra. Och jag kan inte annat än att instämma. Jag har också gett upp hoppet om att hitta en mogen avocado.

I övrigt är det ganska upp och ner. Har en massa saker jag måste ta tag i, men istället bokar jag in andra saker, tex fika med Kattis och hennes mamma, och sen club zoo ikväll. Jag är inte pepp på att gå ut, funderar faktiskt på att stanna hemma, vilket är ganska ovanligt för att vara jag.

Jag vill sitta i Toraas kök nu. Dricka te, leka med Ossian och prata om viktiga saker. Jag hatar att bo så långt bort från dom.

RSS 2.0