Tre saker

Sak ett
Jag måste bara få påpeka hur sjukt duktig jag är. Jag har pluggat nästan hela dagen, och det känns inte så himla jobbigt idag faktiskt. Det är ganska så intressant för nu har jag läst det här så många gånger att jag börjar kunna dra lite slutsatser och göra egna reflektioner. Omtenta kanske är det som är grejen!

Sak två
Johanna och Markus det här är till er. Jag vet inte hur arbetsfördelningen ser ut hemma hos er, men om jag ska dömma utifrån vad som står i era bloggar så känns det lite som att Johanna är den som tar hand om hemmet. Jag tror inte att jag har läst något om städning, diskning, tvättning i din blogg Markus. Bara en liten iakttagelse som jag har gjort.

Sak tre
En sak som är så himla underskattat är vitlök. Jag hade typ inget att äta hemma men orkade inte gå och handla så jag fick komponera ihop nåt med det som jag hade. Couscous, vitkål och tomater. Låter ju inte så himla hippt, men då löste jag det hela genom att pressa vitlök över maten. Då smakade det bara vitlök, as bra.

Jaja ännu ett ovärt inlägg om mitt högst intressanta liv. Dags att återgå till pluggandet.

Slut

Jaha, nu var den glad och positiva perioden slut igen då. Jag är ledsen Kattis och Elle att det gick ut över er idag.
Jag är så sjukt trött och bara less på det mesta. Det kanske inte var någon bra idé att vända tillbaka dygnet trots allt.
Egentligen så var dagen hur bra som helst. Gick upp tidigt för att åka till Kattis för plugg och fika. Det blev mest fika, fantastiskt gott faktiskt. Vi skulle kolla på vår nya lägenhet också när Elle kom, men eftersom som dom vägrar att svara när vi ringer så verkar det som att vi får oss en överraskning när vi flyttar.
Nu är det snart dags för sängen för att i morgon återigen vakna upp till en kravlös dag.

Jag läste nånstans att när man dör så blir himlen så som man vill ha den. Så här ser mina krav ut: Jag vill att man kommer till nånslags plats där man kan få fylla i ett formulär om vad man vill vara i nästa liv. Då skulle jag på frågan Tycker du om att springa? kryssa i JA. 
Det är egentligen mitt enda krav. Det verkar så skönt att gå ut och springa och känna att allt bara bli bättre. Jag kan dock inte springa. Det är verkligen omöjligt. och det beror inte bara på att jag är sjukt otränad nu, det var lika när jag var vältränad. Det går verkligen inte!

Så, en sista cigg och en kopp te sen ska jag sova.

Jag är duktig

Jag tror att det är med att inte ha några krav på sej själv är det som är grejen. Jag hade verkligen inte några som helst förväntningar på vad jag skille göra idag mer än att jag skulle gå på seminariet och försöka att säga nåt vettigt. Men nu följer att en liten lista på vad jag har gjort hittills idag:
- Varit förvånansvärt aktiv på seminariet
-Fikat
-Varit ute och gått i en timma i regnet, snön, okänt vad det var som kom från himlen
-Läst klart allt jag ska ha läst tills på fredag
-Städat
-Och ätit ordentlig mat

Jag är faktiskt förvånad själv. Jag hade tänkt att gå och simma idag också, men det blev inte så, men inte har jag dåligt samvete för det.
Och det bästa av allt är att klockan inte är så mkt så jag kan softa framför teven resten av kvällen.

Måste också få påpeka hur skönt det är att gå upp tidigt. Nej, låt mej omformulera mej, det är jobbigt som fan att gå upp tidigt speciellt när man somnade två, men det är så skönt att vara vaken på dagen och vara trött på kvällen. Jag kanske borde börja med det varje dag?

Fan plus moms

Jag var så trött och seg hela dagen igår så jag orkade typ inte göra något på hela dagen, men jag tröstade mej med att jag iaf skulle kunna somna tidigt. Två! Härligt, lika seg och trött idag också så efter seminariet så kommer jag åka hem och antingen sova, så jag är vaken hela natten igen, eller bara sitta och dumstirra in i väggen för att jag är så trött, och då kommer jag vara övertrött på kvällen så då kommer jag ändå att vara vaken. När är det meningen att jag ska hinna plugga då?
Jag ska bestäma tid för min omtenta idag också. Jag borde ha läst lite på det innan också för annars kommer det att bli som att läsa det helt på nytt, men vad fan. Plugga är för dom fula.

Saker jag borde göra, men inte kommer att göra:
-Plugga
-Sova
-Träna
-Äta något annat än mackor, vårrullar och pizza
-Städa
-Fixa kartonger så att jag kan börja packa

Äh vad fan. Man mår bara dåligt av krav och press. Jag gör en ny lista.
Saker jag borde göra, och kommer att göra
-Åka till uni
-Sitta med på seminariet
-Skriva upp omtenta tid
-Ta massa gratis grejer eftersom det är Uniaden idag
-Åka hem
-Softa i soffan/sängen

Så nu är det dags att gå till bussen.
Puss

Saker man ser

Är jag dömande?

Vin

Om jag skulle försöka att sammanfatta den här helgen i ett enda ord så måste det nog bli vin. Fantastiskt trevligt. Fredagen var mysig med TP och prat. Lördagen blev fest. Utgång på NH vilket var as kul. För en gångs skull så spelade dom bra musik, inte rnb. Jag var dock den enda i sällskapet som uppskattade det välkomna avbrottet. Elle var den enda som offrade sej och dansade med mej. Tack för det! Du gjorde verkligen min kväll.
Efterfest hos Kattis, med mackor och vårrullar. Fantastiskt gott.
Vaknade ganska så tidigt i dag trots att vi inte gick och la oss förän fem. Fint väder. Världen är orättvis, verkligen orättvis. Dom hittills två finaste dagarna i år var igår och idag. Bakfull som ett ägg så solen bara skar sönder ögonen. Men det är väl kanske det som är straffet för att dricka en box vin istället för att plugga.
Under ytterligare ett parti TP så får jag möta en helt ny sida av Kattis. Jag vet inte hur jag ska beskriva den. Jag skulle iaf kunna säga att den utlöstes av att hon låg under med 4-1. Jag var rädd!

Ännu ett fantastiskt ovärt blogginlägg som egentligen inte beskriver något som är värt att läsa om, men den här helgen har varit en av dom bäst!  Tack alla ni som gjorde den till det.
Puss

Älskade älskade

Helgen påbörjades med vin hos Kattis. Massa vin, prat och spel i form av TP. Drack vin till halv fem i morse, fantastiskt trevligt. Gick och la oss och sov till typ två. Gick till Ängen och världens godaste pizza. Gick hem, sov en stund och nu fixar vi för kvällens fest.
Jag tror att gårdagen var den trevligaste på väldigt länge. Jag hoppas och tror att kvällen kommer att bli lika bra. Om bakfyllan ville ge sej någon gång.

Jag älskar att bo här!

Vem älskar inte Umeå dagar som denna?

Vaknar halv elva typ. Har lite ångest för att ha sovit bort en stor del av dagen, men tänker sen på att jag pluggat till elva kvällen innan och inte somnade förrän efter tre, då är det okej.
Gick upp och såg att det var helt fantastiskt väder ute. Ganska kallt men klarblå himmel och snö. Jag kommer aldrig att flytta härifrån. Gick iaf upp och duschade och åt frukost för att sen sätta mej ner och läsa lite. Kommer då på att klockan är ganska så mycket så jag måste in till stan. Läser drygt 20 sidor och hoppar på bussen in till stan. Träffar Johanna, Kattis och Frida för en fika. Sitter och pratar och dricker kaffe. Det är då livet är som bäst!
Bestämmer en spontan vinkväll hemma hos Kattis, liksom förra helgen.
Så den här helgen kommer jag att vara inneboende hos Kattis!

Gick även på stan en stund för att köpa såna där tråkiga saker som man behöver men som är sjukt tråkiga att köpa. Köpte även några saker som bara var onödiga.
Sockar
Trosor
Rakhyvlar
Hudlotion
Nagellacksborttagningsmedel
Bomulls tussar
Nagellack

Jag tänkte när jag gick på stan att jag skulle köpa ett nytt fint nagellack nu när jag har varit så duktig och pluggat i onsdags och torsdags. Hittade ett som jag tyckte var fint. Lavendel. Ja jag vet redan här borde jag ha anat att något inte stod rätt till. För nu när jag kom hem så målade jag då naglarna i den nya fina färgen. Jag ser ut som en Wannabe manikyrist!

Dags att piffa lite innan bussen går. Kanske läsa ett par sidor till?
puss


Drömmen

Jag tänkte att jag skulle redogöra lite kort för drömmen som jag hade i natt.

Jag var med i sagan om ringen och mesta delen av tiden gick ut på att ta sej ur den sjukt höga ravinen. (nej jag vet ett det inte är med någon sån ravin i filmen, men det var inte jag som bestämde att jag skulle drömma så här.) Vi gick där inne med våra svärd dragna och helt plötsligt började ett av svärden lysa blått och då vet vi ju alla vad som händer. Dom andra, lite mer andlingskraftiga, börjar då använda dina svärd som steg för att komma upp på ravin väggarna. Liksom kastade upp det en bit så att spettsen satte sej in i väggen och sen svingade sej upp allt högre upp och till slut när som kommit en bra bit upp så att mörkret täckte dom så stannade dom..satt liksom på svärdet. Jag däremot som inte är så smidig tittade mej omkring för att se vart jag kunde gömma mej och så hittade jag en liten grotta. jag gröp in i den. den såg ut ungefär som en cylinder som ligger jämnsmed ravinen. och det var lite lite öppet i båda sidorna. jag kröp iaf in. På den ena sidan så satt det massa svarta äckliga sniglar på väggen så jag ville inte sitta där utan jag satte mej mot den andra kanten. Då börjar orcherna, som i det här fallet visar sej vara min moster och nån till, komma fram ur mörkret. Samtidigt så dyker det upp massa söta apor som springer runt inne i den lilla grottan som jag var i. Det visade sej att dom var ute efter godisbitarna som satt på väggen, alltså sniglarna. Dom tjattrade med varandra och jag förstod vad dom sa men minns det inte nu. Men så kommer det iaf en apa och håller på att bråka med mej. Dra mej i håret och så. Jag försöker få bort den men den vill inte och i samma ögonblick så sträcker moster Kajsa in handen i ett litet hål som var precis bredvid mej..och tar tag i bilbältet som jag har på mej (?!)
Nästa scen ur drömmen så var vi hos min mormor, det var sommar och vi skulle bada. En av dom där jävla aporna sprang runt där för Kajsa hade "räddat den från ravinen". Ingen visste att jag hade varit där för det var som att jag var på den onda sidan. Linus min kusin var den enda som visste om det. Och antagligen så var siffran två väldigt viktig, kanske fanns det två ringar?! Iaf, för han frågade mej om jag tyckte om dom TVÅ aporna och sen frågade han om jag skulle köpa den där TVÅsisttssoffan.

Sov så klart alldeles för länge idag. Ingen träning och antagligen inget pluggande heller. Jag kanske hinner läsa lite innan fikan men jag är tveksam.
Jaja nu måste jag iaf hoppa in i duschen för att snart ta mej in till stan.
Puss

Livet

Jag måste verkligen ta tag i mitt liv nu. Så här kan jag inte ha det. Klockan är nästan två och jag är inte alls trött. Beror på att jag sov till tolv idag så jag får ju skylla mej själv, men jag måste verkligen vända tillbaka på dygnet snart. Det får bli efter helgen.
Jag måste även ta tag i träningen. Känner mej ungefär som såna där slajm grejer man hade när man var liten, om ni minns?
Borde få i mej något mer än tusen mackor, kaffe och cigg.

Jaja skit samma. Pluggandet går bra iaf. Har läst ur Platon nu. Han var inte så dum han den gammla greken. Humor hade han också! Hade tänkt göra en analys på texten idag också, men hamnade framför SVT play och nu orkar jag inte. Det får bli ett senare projekt.

I morgon ska jag läsa Aristoteles och sen fika nere på stan. Sugen på några öl. Någon som är på?
God natt

200 sidor

Igår läste jag omkring 300 sidor, men det var från översiktsböckerna så det var ju ganska så lätt förståligt. Planen ser nu ut så här. Idag ska jag läsa Staten av Platon, exakt 200 sidor. Det borde ju vara lugnt. Visst svårt språk, men vad fan, det ska gå. I morgon ska jag läsa Politiken av Aristoteles, drygt 200 sidor. Om jag sen använder helgen till att skriva inlämningsuppgiften och bara ändrar lite efter seminariet på tisdag så innebär det att jag är klar med allt jag behöver göra fram tills nästa fredag. Och eftersom omtentan inte är nästa vecka utan veckan därpå så kan jag använda nästa vecka till att dels plugga på tentan men också läsa avhandligen och skriva den analysen för att sen kunna använda tenta veckan till att bara plugga på tentan. Gud vad rörigt det lät, men om jag bara tar mej i kragen så ska det nog gå bra tror jag. Dryg dock att läsa 200 sidor per dag.

Jag hade även tänkt att gå ut och gå en sväng idag, men eftersom det är typ snöstorm så tror jag at jag hoppar över det. dessutom så har jag tvättid sen!

Dags att ta tag i läsandet, det kommer säkert komma massa citat under dagen och kvällen.
puss

Humor? Nörd?

Ronny Ambjörnsson skriver i sin bok Människors undran "I Thukydides' historik över det peloponnesiska kriget - det första Balkan kriget- ..." Haha, jag tyckte att det var roligt. Visar det på en brist i min humor eller att jag håller på att bli en regelrätt nörd?

I övrigt så älskar jag att känna mej smart och känna att jag har utvecklats. Boken som jag läser nu, ovan nämnda, är så bra. Jag tror inte att det är meningen att den ska vara så svår och elitistisk, men jag tror ändå att om jag hade läst den för ett år sen så hade jag inte förstått, nu kan jag sätta in saker i dess sammanhang vilket gör att jag känner mej som, ja den smartaste personen i världen. Skön känsla!
Boken borde läsas av alla som är det minsta intresserad av historia, filosofi, idéhistoria eller om man vill få en allmänbildning. Jag är helt såld!
För att ni ska förstå hur bra det är så ska jag skriva ner det första stycket i boken, som dock inte är av författaren utan av Aristoteles.

"Filosofins begynnelse är människors undran. Först är de förbryllade inför föremål som ligger nära till hands, sedan utsträcker de undan för undan sitt frågande till större ting som månens fenomen och solen och stjärnorna och om universums ursprung. En människa som är förbryllad och förvånad blir medveten om sin egen okunnighet...Det var där som människorna vände sig till filosofin för att undfly detta tillstånd av okunnighet, deras mål var tydligen förståelse snarare än praktisk vinning."

Visst blir man inspirerad?
Okej, jag erkänner. Jag är en NÖRD!!

Pepp

Idag har jag varit på min första träff med min grupp som jag ska läsa med nu i två veckor. Jag är så himla pepp på att läsa nu så det är helt sjukt. Jag har valt Antiken med inrikting på idéhistoria. Sjukt kul ju. Så det som jag ska läsa nu är två översiktsböcker och en text av Platon och en av Aristoteles. Det är ju typ drömmen för mej. Jag är så glad och inspirerad. Dock så hänger omtentan som ett stort orosmoln över mej men jag tänker inte tänka mer på det idag utan bara läsa och så får jag ta det problemet i morgon.

Blogg tips!

Jag tänkte att jag skulle tipsa er om en blogg

http://manlymoments.blogspot.com/

Rickard och hans kära väns blogg om deras oerhört avundsvärda liv i Sydney. Det är då man önskar att man levde ett annat liv.

Dagen i övrig har varit seg och ganska så tråkig, men jag hade ett fantastiskt samtal med Elle idag. Tack snäll för det!

Nu är det snart dags för sängen!
Puss god natt

Upprörd

Ja igår kväll var jag riktigt riktigt arg. Jag satt och skakade och försökte att lugna ner mej. Jag har lyckats lugna ner mej ganska så mycket tills nu så det är kommer antagligen inte bli ett så argt och osande inlägg som jag tror. 
Det hela gick iaf ut på att jag och Kattis tittade på en debatt som utgick från Pär Ströms bok. Den handlar om att det är männen som är förtryckta i dagens samhälle, inte kvinnorna. Både jag och Kattis gick igång som fan på det här. 
Dom pratade också om att män inte har några manliga förebilder. Då undrar jag bara rent spontant vilken värld dom lever i? Om man tittar sej omkring i samhället så är det ju bara att se vilka det är som syns och hörs, vilka som har de högsta posterna på jobben, listan kan göras lång, men  det jag iaf vill komma fram till är att jag inte förstår varför dom ger den här debatten utrymme. Eftersom männen redan tar upp den största platsen så tycker jag att dom kanske borde haft en annan vinkling på debatten. Kanske kunde det ha funnits någon där med en annorlunda åsikt så att det blev en debatt?
Det var inte nog med det här heller. Jag berättade för en kär vän vad som gjorde mej upprörd. Han skrattade åt mej och jag blev ännu argare. Vad får jag höra då? jo, du är säkert jätte söt nu också när du är arg. Jag blev så arg så jag nästan grät. Jag lyckades dock lugna ner mej efter ett tag och försökte förklara varför jag blev så arg, och jag insåg tillslut att han inte menade nåt illa, han förstod bara inte grejen. Och det är bättre att inte förstå än att verkligen ha dom där åsikterna tycker jag. Men han kan ju förvänta sej att jag kommer att ta upp det igen någon gång när jag inte är så arg och då är det bästa för honom att han tänker igenom det innan han svarar.

Blev du besviken på inlägget Kattis? det blev inte riktigt lika osande som det hade blivit om jag skrivit det igår!

Dagen då? Jo jag tänkte gå upp tidigt idag så jag skulle hinna städa, träna och plugga lite. Mamma ringer elva och väcker mej. Så var den dagen förstörd liksom. Nej men jag håller på att städa nu och sen kanske det blir en liten kort prommenad iaf, och kanske kanske plugg ikväll. Lite iaf. Samtidigt vill jag ha den här kvällen ledig för i morgon så kommer jag att behöva börja plugga på allvar.
Jag är lite orolig för den här omtentan. Jag förstår inte hur jag ska hinna plugga till den. Jag tror att jag måste prata med Martin om det. Jag kanske gör den i Augusti iaf. Just nu så känns det som det bästa alternativet.

Nu får jag ta tag i städningen igen.
puss

Ny kurs

Idag började jag, som alla andra, en ny kurs. Den verkar as rolig faktiskt. Mycket att läsa, men det kommer nog att bli mindre att göra än på förra kursen iaf. Kanske inte nu i början eftersom jag måste plugga på omtentan också.
Det första som jag kommer att fördjupa mej på nu är Antiken med idéhistorisk inriktning! Det är ju typ det som jag tycker är allra roligast! Jag ser verkligen fram emot att läsa dom här två böckerna, eller iaf den ena. Det som är tråkigt är att jag inte kommer att läsa med Elle och Erik längre, så jag kommer typ aldrig att träffa dom. Trist!!

Jag har äntligen lyckats få tag på mina efterlängtade Tingsek skivor. Sitter och lyssnar nu. Det är obeskrivligt bra!

Jag hade tänkt att jag skulle städa idag och eventuellt plugga lite till tentan, men så kom jag på att det är guldbaggegalan idag. Då går det ju inte!

Dagen var inte alls fylld av ångest och pinsamheter, som jag hade trott. Det har varit en riktigt bra dag faktiskt. En kopp te på det så är allt på topp.

Skjut mej!!

Klassfesten var helt perfekt! slutade dock illa..Skjut mej!!!


Kvällen

Kvällen igår var helt perfekt! Kom till Kattis vid halv sju. Drack vin och pratade en massa. Elle och Malin kom och saker och ting började ståra ur..2 girls in 1 cup!
Johanna, Marcus och Jens trillade förbi.
Vinet började ta slut och vi bestämde oss för att ta en sväng ut på NH. Ganska så mkt folk men ingen som dansade som vanligt. Fram tills dess att jag och Kattis kom. Eftersom vi är så karismatiska och dansar så bra så blev dansgolvet ganska så snart fullt. eller fullt var väl kanske att ta i men det var fler än vi som dansade iaf.
Och jag och Kattis fick bra kontakt med dj killen..Eller framför allt jag!!  Vi önskade ganska så många låtar men så fort den låten vi önskat kom så sprang Kattis iväg..
men iaf kvällen var helt underbar..

Kvällens citat: Va fan Malin, du gör mej så jävla hetro!!

Snart dags att ta tag i livet och pallra mej iväg till stan för klassfest!

Fredag!!

Helgen i mitt liv har börjat nu. Och i många andra studenters liv också. Det är helgen mellen två kurser. Inga krav eller måsten, det borde finnas fler såna här helger.

Dagen har varit en bra dag. Vaknade dock och var så trött så jag trodde att jag skulle dö om jag bara öppnade ögonen, men jag lyckades komma iväg till uni där vi hade terminsutvärdering. Ganska trevligt faktiskt. Sedan bar det av ner på stan med min sambos to be..Fika i flera timmar på NK, roligast på länge.
Och jag har stora förväntningar på kvällen. Vinmys hos Kattis! Kan det bli bättre?

Nästan varje gång jag ska skriva en en adress så skriver jag wwww istället för www, ett stort problem i mitt liv just nu!! Vilket alltså kan tolkas som att livet leker!

Dags för dusch och piff innan jag ska till Kattis!


Christer!!

Älskade älskade mr Christer! Vad skulle jag ta mej till utan dej??
Längtar så till du kommer och hälsar på mej!!
Misses and kisses

Fel?!

Jag har precis suttit och gjort en sammanställning av alla boktips  vi har fått av Martin under den här kursen. Det är 39 stycken. 4 av dom är skrivna av kvinnor. Innebär det att det inte finns några historiska böcker av kvinnliga författare? I så fall är det ju illa, men jag har kollat upp dom författarna som har skrivit dom böckerna som vi har fått tips på, dom kvinnliga och dom har skrivit fler böcker, men det är inga som Martin rekomenderar.
Jo och en sak till, dom böckerna som är skrivna av kvinnor handlar om småsaker och typiska kvinnofrågor. Jag förenklar lite men överlag så är det så.
Visst det kanske är så att det inte finns några bra böcker av kvinnor, vilket jag tvivlar väldigt starkt på, men det här är ändå universitetet, borde dom inte ge oss en bra bild av verkligheten? Det känns som att dom har missat nåt här!

Längtan

Jag vaknade i morse (halv elva) med en enorm längtan tillbaka till min gamla kropp. Inte den jag hade för ett halvår sen utan den jag hade när jag tränade. Jag älskade att känna mej pigg och stark, frisk och glad.  Jag vill så gärna börja träna igen, men det är så svårt att ta tag i det och dessutom så har jag väl inte direkt råd. Fast pappa har lovat att sponsra. Men jag vet inte vad jag skulle träna. Gym? nej jag tror inte det va! Pass? nej det vill jag inte för jag är alldeles för otränad för det, då skulle alla bara skratta åt mej. Springa? hur många gånger har jag inte försökt men det går inte. Spinning? ja det skulle jag kunna tänka mej men det känns jobbigt att gå dit när jag är så otränad. Det känns som att på IKSU så är alla så himla pretto, hemma är det mkt mer kravlöst. Man sitter det på sin cykel i mörkret och ser knappt dom vid sidorna om en, man hör bara att deras andning är värre än min egen.
Jaha, nehe jag får väl fortsätta att vara otränad och missnöjd, det kanske är självförtroendet som behöver ett rejält träningspass?!

Åh vad det är skönt att var ledig

Första dagen på sjukt länge som jag kan vara ledig med gott samvete. Dagarna mellan två kurser är helt fantastiskt sköna. Jag börjar dock blir lite uttråkad nu, men jag håller på att baka bröd så det händer nåt iaf.

Deppade lite igår efter tentan tillsammans med Anna Ternheim, men sen började jag lyssna på Säkert och Miss Li och då var livet på topp igen.

Jag hade tänkt att gå och simma idag på morgonen. Dom har morgonsim mellen halv sju och nio här på onsdagar, men jag vaknade inte förrän halv elva, så det gick ju inte. Då tänkte jag att jag kanske skulle gå en sväng, sen tittade jag ut genom fönstret. Då ändrade jag mej!

Nu ska jag plocka i ordning här lite och sen fixa med brödet innan jag sätter mej med en kopp te och en god bok. Gunnar av Bob Hansson är den som står näst på listan.

omtenta för mej!

Jaha så var den tentan gjord! gick ju inte så bra! Men det går inte så mycket. jag känner mej ganska likgiltig inför det nu, men samtidigt så är jag väldigt besviken på mej själv! Fast jag kan ju inte göra nåt åt det ändå.
Jag ska trösta mej med att laga mat nu undertiden som knife strömmar ut högtalarna sen ska jag har film kväll med mej själv och en påse chips..och sen ska jag sova! Om det inte är någon som är sugen på att komma över med ett par flaskor vin och bli as full med mej?

inte långt kvar nu

till tentan! panik? ja. ångest? ja. Bryr jag mej? nej inte alls. jag orkar inte sitta här och stressa upp mej och tro att det kommer att gå åt helvete. om det gör det så är det ju bara att göra om det!

jag längtar så till flytten nu. det ska bli så himla bäst!! jag är bara lite orolig för hur det ska gå till rent praktiskt, men det löser sej säkert. jag ska försöka samla ihop så mkt folk som bara går så det är nog inga problem. vi kommer att bli the best kollektiv ever!!!


Slutspurten

Vaknade alldeles för sent idag som vanligt. skulle gå upp åtta men mamma ringde och väckte mej halv tio istället. Jag ska börja stänga av min mobil när jag ska sova för det är en massa folk som ringer på olämpliga tider. eller så kanske det beror på att jag så oregelbundna sovtider.
jaja i vilket fall så ska jag plugga hela dagen. jag har ganska så mkt kvar att läsa så det blir nog sent i kväll också!

trött

halv åtta i morse somnade jag och vaknade pigg och glad klockan tio. helt sjukt, men så var det iaf. jag har varit pigg och pluggat på ganska så bra sen dess, men nu är jag så trött så jag vet inte vad det är jag läser samtidigt så kan jag inte slappna av så mkt att jag kan somna så det är väl lika bra att jag sitter här och läser, nåt fastna ju alltid.
det är så konstigt för vissa dagar då måste jag läsa en text minst tio gånger och skriva av den ett par gånger och sen kolla igenom den massa gånger för att det ska fastna, men vissa dagar så räcker det att jag läser texten en gång så sitter den sen. idag har det varit en sån dag när jag bara behöver läsa en gång. vilket är bra för jag har hunnit med mer frågor idag redan än vad jag gjorde på hela dagen igår.

jag läste igenom några gamla blogg inlägg som jag har gjort och jag inser att jag klagar fruktansvärt mycket. hela tiden faktiskt. jag ska försöka sluta med det nu! Det är inte riktigt så illa som det låter!

nu är det dags för te och mer plugg! Den kommunistiska världen ska jag läsa om.
puss hej

04.06

ja så mkt är klockan nu. jag hade från början planerat att plugga hela natten men sen så insåg jag att det kanske var bättre att sova så att jag skulle orka plugga i morgon. går och lägger mej vid ett kanske..men klart som fan så går det inte att somna. så nu ligger jag här och funderar på om jag ska skita i att sova i natt då och koka kaffe och plugga? men jag vet ju hur det blir..jag kommer inte att plugga nåt i morgon då..och det måste jag ju!!

det har snöat stora vita flingor idag på kvällen, så himla mysigt. jag älskar verkligen att bo här. jag önskar bara att jag hade tid och råd att åka iväg och åka lite skidor någon dag. men det får bli efter flytten tror jag bestämt.

åh nu blev jag akut trött faktiskt...skönt. ska sätta på lite musik att somna till och sen ska jag sova så gott fram till klockan åtta. soundtrack of our lives får det bli. världens bästa!

god natt

Jaha då var det dags igen

att sitta uppe hela dygnet för att plugga. härligt!! jag ser verkligen fram emot det.  men det är bra fram tills på tisdag så det är lugnt..tre dygn..jag menar, vem behöver sova?? det är ju lugnt!!

det känns så tråkigt att vara uppe här nu men inte ha tid att träffa någon förrän efter tisdag, men då har jag å andra sidan all tid i världen så det är ju bra..eller iaf fram tills på måndag!

jaja nu måste jag fortsätta att plugga, ska bara sätta på en kopp kaffe till! kan ni inte skicka ett uppmuntrande sms till mej? jag känner mej så ensam när jag sitter här och pluggar hela dagarna!!
puss

Hemma igen!!

ja nu är jag äntligen i umeå igen! det är så sjukt skönt!!!
tågresan hem var dock inte kul nånstans. jag hade dock en snygg man i raden framför mej. 35 kanske och begynnande flint, men sjukt snygg. är det så att jag har sänkt mina krav?
Jag orkade inte släpa med all packning på bussen ut till mej så jag tog en taxi. 301 kr kostade det. härligt!

dagen ser ut som så här:
Packa upp klart
gå ut i snön
plugga
och i kväll ska jag bara njuta av att vara själv igen!

Jag läste en bok på tåget. Bitterfittan. Jag vet inte hur jag ska kommentera den. undertiden som jag läste den så pendlade jag mellan att tycka att det var det bästa jag har läst och att tycka att det var väldigt pretto. och så precis innan den tog slut, när jag inser att jag har mascarakladd på hela kinderna eftersom jag tydligen har gråtit igenom mej nästan hela boken, vilket mest beror på mej, inte boken, då bestämmer jag mej för att tycka att boken är sjukt bra. sen läste jag dom sista sidorna. då gick det över!
men jag skulle ändå rekomendera alla jag känner att läsa den!

Nej nu är det dags att ta tag i livet igen. Tenta på tisdag. Vad sägs om en fika eller lunch onsdag, torsdag kanske??
puss

Söndagar

Alla dagar efter jul har känts som söndagar, Tråkiga och ja men allmän jobbiga, jag hatar att det är så..
och idag när det faktiskt är söndag så har jag haft så sjukt tråkigt så jag vet inte hur jag har överlevt.

men jag ska iaf passa på att skryta lite. Jag har klar med mina frågor till tentan, det har jag varit ganska länge och jag tror att jag kan dom också..dessutom så skrev jag klart min rapport idag!!! jag är typ bäst!!!
det innebär att när jag har gjort tentan, mitt på dagen den 15, en tisdag, så kommer jag att vara helt ledig fram till den 21, en måndag!! hur skönt är inte det?! jag har inte kunnat vara ledig, med gott samvete, sen jag började läsa historia! därmed inte sagt att jag inte har varit ledig!
Åh vad jag längtar!!

Det är massa snö här nu! massa är iofs ett relativt begrepp, men innan jag flyttade till Umeå så hade jag tyckt att det var sjukt mkt snö, men jag inser ju nu att det inte alls är så mkt. typ ett par centimeter, men det är mysigt iaf.

Nu ska jag fika med min familj och sen läsaför min bror som för femte dagen i rad har 40 graders feber och körtelfeber!
puss

dumt?

jag kanske har gett mej in på nåt dumt nu, jag vet inte! men det kan ju ge mej en gratis solresa, och det är ju inte helt fel..

jag ber om ursäkt att jag har varit så seg på att skriva det sista, men det är internet är så sjukt jobbigt så jag pallar inte att sitta och vänta hela tiden. men snart åker jag ju hem till mej igen, då kommer jag nog att skriva oftare antar jag..

men nyår var bra. överskattat som alltid men två ragg, erik hette dom båda, så det var ju inte så illa, kan iofs bero på att jag stod för årets bröstchock! jag ska aldrig någonsin använda den klänningen igen!!!
så nu var det ett nytt år iaf. nya löften som inte kommer att hållas och "nya livet" som man kommer att leva i ungefär en vecka. det föll redan idag för mej!! jaja jag tror nog att det kommer att bli ett bra år. Förra året var ett av dom bästa så jag har stora förhoppningar på det här också.

nu ska jag dricka te och kolla på jane eyre innan det är dags att sova. i morgon SKA jag plugga! jag lovar!!
puss puss

RSS 2.0