Fredag

Saker som har gjort mej glad idag:

-Lunch med Elin och Sanna. Alltid lika fantastiskt.
-Att jag dissade EPP med nya klassen. Det känns bra att inte känna ett behov av att gå, för jag har redan en stabil grund.
-Middag med mej själv.
-Film
-Sist men inte minst: På spåret. Mina två favoritlag i samma program. Kan det bli bättre?

Planer för morgondagen:
-Träna
-Städa
-Baka morotskaka
-Dejt!

Fjärilar och val

Jag hatar alla dessa val man måste göra hela tiden. Framför allt handlar det om prioriteringsval. Borde jag prioritera skolan, sociala relationer eller träningen? Det självklara svaret borde kanske vara skolan, men när jag har den inställningen så blir allt bara piss. Jag får prestationsångest, hatar att plugga och gör mycket sämre ifrån mej. Idag är en av dom där dagarna när jag borde ha läst varje sekund, men med tanke på att kattis och elle for iväg nyss så var jag inte helt peppad på att läsa. Men nu ska jag ju vara själv i flera dagar så jag kommer att ha massa tid att läsa. Men jag saknar dom redan!

Förövrigt så vägrar dom där fjärilarna i magen att försvinna. Rosa moln börjar dra in också. Det är inte bra det här. Jag vill åka hem och sitta i toraas kök och dricka ohälsosamma mängder te och prata av mej. Jag vill att det ska gå över.

Brev

Jag har fått två stycken brev idag. Det första kom från csn. Dom ville bara meddela vad min studieskuld ligger på just nu. 99 804 kr. Man kan tycka att det inte är så mkt, men jag fick en chock.
Det andra brevet var från banken. Årsbesked på mina fonder. - 23 000 lite drygt. Hm, det känns så där. Det är ju absolut inget förvånande, men det känns ju inte bra. Jag kanske måste överväga att jobba i sommar iaf!

Tisdag

Snart är det dags att dra sej bort mot iksu igen. Spinning idag, och jag är sjukt peppad precis som vanligt. Idag har jag dock ingen Elin med mej, det gör det hela mkt tråkigare!

Jag har just läst två böcker om vad det är för skillnad på språket i skrift och i tal. Jag vill typ skjuta nån. Så himla ointressant. Ikväll ska jag dock ta itu med Jane Eyre. Jag gillar den boken så det känns bara sjukt kul. Synd att jag måste stressa igenom den bara.

Jag började lyssna på Christian Kjellvander förut. Varför är det ingen som har upplyst mej om hur bra han är?

Ibland har jag en känsla av att inte bli tagen på allvar, idag var den extra stark fram till dess att världens bästa Jenny ringde. Då blev allt precis så bra som det kan vara. Jenny kom upp och hälsa på mej snart då! Jag saknar ju dej!!

Hm, ännu ett ointressant inlägg! Ett tips är att sluta läsa min blogg. Det blir inte bättre än så här!


Zälle

Det finns en flicka som brukar kallas för Zälle. Hon är en av dom bästa. Vi har känt varandra sen vi började läsa franska i sexan, och sedan dess har vi hängt ihop. Nu för tiden träffas vi en gång om året och det är för att åka på Hultsfred. Förra året for vi även på Kent tillsammans, vilket innebar att Zälle kom upp och hälsade på. Hon var den första av mina vänner där hemma som kom upp och det betyder mycket för mej. (Vissa har fått dispens på grund av barnfödande och dylikt)
Zälle är kanske den roligaste personen jag känner. Man kan inte vara allvarlig länge när man är med henne, och det är en mycket bra egenskap enligt mej.
Anledningen till att jag berättar allt det här är för att Zälle har gått och förlovat sej! Jag är så glad för hennes skull.
Grattis Zälle!


Söndagar

Ett genomgående tema i den här bloggen är dessa inlägga som oftast heter söndagar eller iaf fall handlar om dom. Söndagar är en svår dag. Det gäller att fylla den med något så att inte jag, sängen och självömkan blir allt för tajta. Idag känner jag dock att jag har lite för mkt att göra.
- Städa
- kopiera en bok i röda rummet
- läsa boken
- vila utförsäljning
- fika

Jaja städa nu, jag ville bara att nån skulle tycka lite synd om mej, så att jag slapp att göra det själv!

Va?

AAAAAAA!!! vad är det som händer? jag är sjukt förvirrad. Fjärilar i magen, men det känns ändå inte bra.

Seg

Eftersom jag är segast i stan så har jag inte kollat på förra veckans debatt förän idag. De pratade om Liza Marklunds bok gömde och hurvida hon har gjort fel när hon påstår att det är en sann historia. En sjukt ointressant debatt alltså. Det spelar absolut ingen roll, det viktiga är väl snarare ämnet. Kvinnovåld. Mannen som har misshandlat Mia i boken var i debatts studio och skulle få en chans att få upprättelse, eftersom Marklund tydligen har överdrivit hans elakhet och hittat på saker om honom. Det dom glömde i debatt var den lilla detaljen att han faktiskt har blivit dömd för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän. Men eftersom hans karaktär har överdrivits så är det ju synd om honom. Stackats stackars kvinnormisshandlare.
Förövrigt borde Janne Josefsson avrättas.

Lördag

Vissa dagar är bättre än andra. Så är det bara. Igår var en mycket bra dag, om man bortser från kvällen. Jag kom hem efter en dag med trevligt lunchsällskap, och framför allt ett fantastiskt fika. Jag var kall och trött, så kliver jag in genom dörren. Ett bombnedslag. Så mycket för den myskvällen. Jag bestämde mej då för att gå och lägga mej tidigt. Precis exakt samma ögonblick som jag kryper ner under täcket, tar fram boken och tänker "det här kommer kanske bli en bra kväll trots allt", precis då bestämmer sej mina grannar för att skruva upp festen en smula. Jag hörde vilken varje låt var, Staaf skulle ha varit stolt över låt valen, jag hörde vad de skrev till varandra, jag hörde också att dom tydligen bestämde sej för att möblera om. Tillslut lyckades jag dock somna.
Idag ska jag på självmordsuppdrag på stan, därefter fest.
Så om ni inte hör något från mej på ett tag så har jag antingen fallit offer för köphysterins galna ambasadörer, eller så jag har helt enkelt supit för hårt.

Klar!

Jag vet inte om jag har berättat att jag är världens bästa student? Eller världens sämsta. Linjen som skiljer dem åt är väldigt tunn ibland. Jag har iaf skrivit klart den sista uppgiften som ska in i historian nu. Känns bra, så länge jag inte tänkte på kvalitén.
Det bästa med att vara klar ät att jag äntligen får läsa klart Stieg Larsson. Som jag har längtat. Jag hade tänkt att tjuvläsa lite igår, men jag hamnade i en intressant diskussion som tog slut vid ett, och då var det som inte läge att läsa.
Blablablablablabla..det skulle vara kul om jag någon gång hade nåt kul att berätta om. Men i brist på det så ska nu få en redogörelse för vad jag ska göra i helgen.
I morgon ska jag till skolan en sväng, sen hem till Elin och baka och fika. På kvällen ska jag på vinkväll hos Petra. Detta ser jag fram emot.
Lördagen kommer väl antagligen inledas med viss huvudvärk och ett lätt illamående, men sen är det fest som gäller. Med utgång på stan. Söndagen kommer alltså att tillbringas i sängen tillsammans med självömkan och ångest. Jag tror dock på den här helgen.

Stieg Larsson vs Camilla Läckberg

Jag har länge bojkottat Stieg Larssons böcker för att dom blev alldeles för upphypade. Jag tänkte att dom var typ som Camilla Läckbergs eller som Liza Marklunds böcker, men jag måste erkänna att jag hade fel. Fantastiskt jättemycket fel. Jag har snart läst ut första boken i Larssons triologi. Jag har fastnat. Totalt. Det är det bästa jag har läst på väldigt länge.
Den största skillnaden mellan hans böcker och Läckbergs är att han faktiskt har något att säga. Jag tänker mej att Läckberg sitter hemma på sin kammare och funderar över vad är det som säljer. Jo mord, en kärlekshistoria och några roliga karaktärer. Visst det går att läsa hennes böcker. Det är ett tidsfördriv, men jag kan absolut inte påstå att jag tycker att dom är bra.
Larssons böcker däremot har ett djupare innehåll. Han vill protestera mot våldsbrotten mot kvinnor som aldrig blir uppklarade och därefter kommer han på sin story.
Jag har absolut inget belägg för att det är så här det har gått till när dom skrev sina böcker, men det är den känslan jag som läsare får och det är väl det som är det viktigaste?
Nu ska jag läsa klart boken. Sen fika hos Johanna och Doris, sen stan och fika med Elin, sen vin hos Erik! Det kommer att bli en bra dag!

Vardag

Ja vad ska man säga. Det ljuva livet har övergått till vardag igen. I morgon börjar skolan och jag har ägnat dagen åt att plugga. Men lika glad för det är jag, men gladast är nog räven.

Sista dagen

Idag är sista dagen här nere för den här gången. Jag längtar tills jag kliver av tåget i Umeå i morgon tidigt på morgonen. Eller allra mest längtar jag tills jag har släpat upp alla grejer till lägenheten, får krama Elle och sen lägga mej och sova en stund. Få sova hemma. Fantastiskt.
Igår var för övrigt en fantastisk dag. Den bästa här nere. Shoppade nya träningskläder, fikade med Jenny, fikade med Toraa, Ossian och Bengan och lekte en massa med Ossian. Sen var det på spåret på kvällen. Mys!
Jag pratade också med Elin i telefon en stund. Fantastiskt. Det finns ingen som Elin så är det bara. :)
Nu ska jag packa det sista och sen åka till mormor och äta middag sen kommer jag hem!!

RSS 2.0