Dagen

Dagen idag har varit överjordiskt lång. Inte så jätte anträngande, men tråkig. Vissa bitar har varit bra, andra har varit pest. Jag orkar inte ens berätta om den. Jag är så ofantligt låg just nu så om jag tar mej upp i morgon borde jag få ett pris av nåt slag.

En ny chans

Jag skulle vilja om från början igen och göra allt rätt, och bli den som jag skulle vilja vara. Men om jag inte har dom erfarenheterna som jag har nu så kommer jag ju göra samma val  igen.  Kanske måste jag sluta med att vilja vara någon annan, men å andra sidan så måste man ju utvecklas till det bättre.
Jaja sängen nu. Afro pass på morgonen och spinning på eftermiddagen. Jag hinner inte bli sjuk nu!

Fredag

Det är inte varje fredagkväll som jag bakar bröd, men idag var det tydligen dags. Det luktar helt fantastiskt i hela lägenheten nu. Kommer att bli helt perfekt start på dagen i morgon. Först ett spinningpass best of 90's, hur underbart låter inte det då? Och sen komma hem till nybakt bröd och den veganska linsröran jag har gjort. Ibland är jag bara så himla bra!
Nu ska jag gå och lägga mej så att jag får sova ut någon dag.
God natt

Överkörd

Så känns det


Linda

Underbara underbara dag. Helt fantastisk!
Började med ett spinning pass klockan sju. Jag vaknade och var pigg i morse, det händer typ aldrig så det var skönt, dock var passet fantastisk jobbigt. Kändes segt och tråkigt.
Sen gick jag hem och åt frulle och duschade. Sen städade jag lägenheten, eftersom jag har varit väldigt dålig på att hjälpa till det sista.
Sen var jag på lunch dejt med Linda. Jag älskar att hänga med Linda. Hon är allt som jag skulle vilja vara. När jag är med henne så är det som att jag får en inblick i hur mitt liv skulle kunna se ut.
Sen gick jag ner på stan, satte mej i solen och nöjt av att vara ledig och av livet.
I brist på annat så gick jag runt på stan ett tag och stötte då ihop med Johanna. Så det blev en kopp kaffe och diskussion kring hundplaner.
Kattis kladdkaka som avslutning är inte helt fel!

Torsdag 06.16

God morgon! Klockan är nu kvart över sex och jag är vaken trots att jag är ledig idag. Jag ska nämligen till IKSU och träna om en liten stund. Känns bra!
Dagen ser ut som följer:
Träning, frukost, dusch, städning, dejt med Linda, promenad till Haga, promenad hem från Haga, sen vet jag inte mer. Kanske plugga, men jag har inget direkt att plugga på.
Jaja nu ska jag komma upp ur sängen och släpa mej bort till IKSU.

Förtydligande

Jag var tydligen inte så tydlig i det förra inlägget utan har nu fått order om att göra ett visst förtydligande. Man kan säga att det handlar om något som jag har varit väldigt anti. Om jag skulle göra nåt åt det så skulle det kanske betyda tårta i morgon, om jag hade haft en vän här vill säga. Ja Kattis du gissade rätt! Precis så illa är det!

Nu har det hänt

Ja nu har det alltså hänt. Det där. Katten vet vad jag menar. Jag trodde inte att det skulle hända igen, men tydligen så har det slagit till. Med full kraft! 

Umeå

Jag älskar verkligen Umeå, och att bo här. Vissa dagar är helt fantastiska. Igår var en sån dag. Började med att jag inte gjorde tentan, jag bestämde mej för att strunta i den till slut. Jag hade alldeles för mycket ångest för att kunna plugga till den i veckan nu så därför blev det som det blev. Men det kändes som ett bra beslut. Så istället så städade jag hela lägenheten, och sen gick jag och tränade med världens bästa Linda. Typ tre timmar hängde jag på IKSU igår. Då får man var lov att vara nöjd med sej själv.
Sen hade vi fest här. Det var trevligt. Gick ut på NH, det var jag, Kattis, Hanna, Elin och Lisa som var där. Verkligen helt seriöst. Så vi gick därifrån. Jag gick hem eftersom jag var nykter igår och jag pallar inte med Corona då. Det var den bästa promenaden på väldigt länge. Helt underbart. Tiger Lou i öronen och bara trevliga tankar som sällskap. Man kan bli lycklig för mindre.
Det bästa på dagen var nog att våren faktiskt har kommit!

Plugg

Jag kommer verkligen ingen vart med pluggandet. Jag har suttit och stirrat på en fråga hela dagen. Jag förstår vad som står där och jag förstår hur allt hänger samman, men jag är så omotiverad att inget fastnar.
Jag måste plugga in en massa idag, jag har ingen tid sen, men det går inte. Helt omöjligt. Funderar på att ta en promenad i solen istället. Lägga ner skiten. Jag orkar inte. Jag vill bara att jag ska få motivationen tillbaka.

...

Jag vet inte om det är tentaångest eller om det verkligen är så här jag känner.

Jag är inte smart. Det är inte brist på självförstroende eller självkänsla som gör att jag säger så utan det bara är så det är. Allt jag gör går ut på att motbevisa det hela tiden, men jag vet inte vem det är jag vill visa det för. Inte för mej själv iaf, jag vet ju redan hur det ligger till. Det handlar väl om mitt duktighetskomplex som vanligt kan jag tro, men jag börjar bli trött på det. Måste man vara så smart då? Jag tycker inte det, speciellt inte om det leder till att man gör något som man verkligen inte vill göra. Jag älskar att bo här, världens bästa kollektiv, världens bästa stad, jag har helt fantastiska människor runt mej hela tiden, men jag vill inte bli lärare. Jag känner det i hela hela kroppen. Det är inte helt sant, men i perioder så känns det så. Jag känner att jag inte har samma engagemang som så många andra, vilket ju måste tyda på att jag inte vill bli lärare. Jag älskar att stå inför en klass, jag vill ge dom nåt, jag vill kunna påverka, men jag vill göra det på mitt sätt. Jag kan inte ta till mej kritiken för att bli en bättre lärare.
Det jag känner mest för just nu är att skita i det här. Ta ett jobb, kanske något som handlar om böcker, bibliotek kanske, skaffa barn och sen leva lycklig i det. Jag behöver inte prestera en massa. Jag behöver inte vara duktig. Jag behöver inte försöka vara nåt jag inte är.


Dålig självdiciplin

Jag kan verkligen inte koncentrera mej. Det går inte.
http://kattfan.bloggagratis.se/
Jag har en fråga kvar att skriva sen är det bara att plugga in allt. Men det går inte. Funderar på att skita i det nu. Plugga i morgon istället.
Vad ska jag göra ikväll då?

Tentaplugg

Nu är jag inne på andra dagen av intensivt tentaplugg. Det går fantastiskt segt idag, men jag ska hinna med alla frågor idag så att det bara är att sitta och plugga in i morgon och resten av veckan. Mitt största bekymmer för tillfället är om jag ska träna idag eller inte. Jag hinner ju egentligen inte, men det skulle vara skönt. Det dummaste är att jag har tvättid samtidigt som passet. Vi får se.

Det är ingen som kan tänka sej att skriva tentan åt mej? Det skulle underlätta mitt liv betydligt.


Lycklig

Vissa saker gör mej lycklig på riktigt. Promoe tillexempel. Så mycket genialitet, engagemang och godhet i en enda person. Det gör mej lycklig och engagerad. Jag blir glad över att det finns folk som faktiskt bryr sej även när allt ser mörkt ut.

Tentapluggspaus

Äntligen en liten rast. Jag har nu pluggar sen klockan fyra och har skrivit tre frågor, nu är det vara tio kvar. Det känns faktiskt ganska så lugnt. Jag kommer ju hinna klart i helgen.

Jag hade tänkt att det här blogginlägget skulle handla om smarthet, lätthet i pluggandet och annat som avhandlades i mitt kök för ett tag sen, men jag inser att jag inte har något klokt att tilläga som inte redan är sagt. Därför så vill jag vara be er känna lite medlidande med mej som måste tentaplugga hela helgen och så vill jag tala om att det nu är dags för te och kladdkaka, med Promoe som sällskap.

Linda du är antagligen världens coolaste person som överlevde. Du anar inte hur mycket jag ser upp till dej!

Tralla lalla la

Jag är så himla himla glad idag. Jag fick sova ut idag på morgonen, helt fantastiskt skönt. Sen redovisningar i skolan. Slappt men intressant.
Sen träning. Gick på ett spinning pass helt själv idag. Bara det är jag fantastiskt stolt över, men sen så kändes det så himla bra idag också. Jag orkade mkt mer än vad jag brukar och det kändes nästan som när jag tränade förr. Helt fantastiskt! Men det tar inte slut där för när jag kommer så har världens bästa Kattis bakat kladdkaka!! Hur underbar är hon inte!!!
Nu är det dags för dusch och sen sängen!

Onsdag

Dagen har verkligen inte varit bra, men nu ligger jag äntligen i sängen och ska snart sova.
Jag hade en lektion idag. Det gick så sannslöst dåligt. Verkligen as kasst. Det var en tjej som reste sej upp och gick därifrån! Jag kommer kanske bli världens bästa lärare. Känns ganska så hopplöst just nu. Mitt största problem just nu är ju att jag måste vinna tillbaka förtroendet och respekten från eleverna på nästa lektion, för annars kommer det inte att bli bra alls. Men hur lätt är det när vi ska kolla på svansjön på fredag? Tråkigare kan det knappast bli. Men jag ska lösa det på nåt sätt. Om nån elev tycker att det är intressant så blir jag nöjd!

I övrigt hade jag bestämt mej för att ha en träningsfri dag idag. Vilket jag också har haft. Och det behövde jag verkligen för jag var helt slut i kroppen. Men i morgon är det dags igen. Spinning bokad till kvart över sju. Skönt att komma upp och så. Hoppas att det går bättre än sist.

En liten iakttagelse:
Min blogg är ju så sannslöst tråkig. Jag skriver ju bara om vad som händer mej. Varför använder jag inte utrymmet till att skriva nåt vettigt. Något som intresserar mej eller som engagerar. Musik, läraryrket, ämneskunskap, eller andra frågor?

AJ

I morgon är det träningsfri dag som gäller. Som det är nu så kan jag inte röra mej, på riktigt!

Klar

Nu är jag klar med en tentafråga av 13. Det känns skönt att ha börjat iaf. Jag hoppas kunna hinna med en kanske två till idag.
Nu är det snart dags för träning, sen städning av lägenheten.
Snö ute, vilket gör mej sur och besviken, men jag hoppas på en handledarsjuk dag i morgon också så att jag kan vara hemma och plugga. Det gör mej på lite bättre humör.

Vår?

När kommer våren egentligen? Jag är så trött på det här nu så jag spyr snart!!

Dagen än så länge är helt perfekt. Vaknade sex för att ta mej ner till praktiken. Insåg att det blåste och regnade ute så jag tänkte att jag kunde ta bussen, vilket jag också gjorde. När jag var nästan framme vid skolan så ringer min LLUare och säger att hon är sjuk och att hennes lektioner kommer att ställas in, men att jag kunde gå på arbetslagsmötet. Jag blev så klart ganska så pissed eftersom jag mkt hellre hade legat kvar i sängen i morse då. Men mötet var helt okej, ganska så inspirerande.
Dessutom kan jag nu använda hela dagen till att plugga på omtentan och att träna. Hur bra blev inte det?

Jag har slutat vara så himla stressad nu. Hinner jag inte så hinner jag inte. Jag kan inte göra mer, det bara är så. Och det brukar ju oftast vara så att man hinner iaf. Så nu är det tentaplugg idag och i morgon som gäller. Sen är det dags att planera lektioner igen. och träning ska hinnas med.

Det känns så skönt att jag prioriterar träningen högre en skolan just nu. I tanken iaf. Hade det varit för bara en månad sen så hade det inte funnits i huvudet ens att jag skulle träna. så det känns skönt. Jag hoppas på ett Punch out pass med Catti ikväll, allternativt en powerwalk runt sjön. Vi får se.
Plugga nu.

Söndag

En helt fantastisk morgon. Vaknade nio helt av mej själv och kände mej utvilad men seg så jag gick upp och fixade frukost och gick och la mej i sängen och åt. Hur låter det här då? Frukost, läsning av DN och lyssning på Svenska akademien. Låter inte det som en helt perfekt morgon?
Planerna för dagen är
- Planera klart onsdagslektionen
- Se på Svansjön
- Byta plats på garderoben och bokhyllan
- Städa
- Träna
- Storkok
- om jag hinner ska jag börja plugga på tentan.

Det känns inte riktigt lika nattsvart längre. Nu är det snarare mörkgrått, men det kan man ju överleva iaf.

Nej nu är det dags att ta tag i livet.

Nattsvart

Jag orkar inte. Det känns som att varje andetag är jobbigt, onödigt, ett måste. Omtenta, planering, ångest, ensamhet, längtan!
Kom och rädda mej!

Msn

Hur underbart är det inte att komma hem, när det känns som att solen har gått i moln, man är trött och hungrig, och så blinkar det att man har fått ett nytt meddelande på msn. "Jag älskar dej"

Fredag

Äntligen är det fredag. Som jag har längtat. Jag har dock en problem. Det jag måste göra den här helgen är dels att vila ut ordentligt men också plugga ikapp. Hur går det ihop?
Jag funderar på att skjuta fram tentan tills augusti för just nu har jag inte någon tid att plugga på den, men å andra sidan så skulle det vara så skönt att få den bort gjord. Åh, beslutsångest!
Nu måste jag iaf gå, ska ha en lektion snart som jag inte har planerat klart. Känns bra.

Vårsol och vårskor

Nya livet

Nya livet går bra. Har varit och tränat två gånger den här veckan hittills och det lär nog bli nångång till. Jag har ont överallt och är så trött hela tiden, men det kommer väl vända snart så att jag kännr att det är värt det. Det värsta är dock att jag prioriterar träningen mer än skolan och det är inte helt bra med tanke på hur mycket jag har att göra nu. Jag har omtenta snart, jag ska ha lektion i morgon och jag har inte planerat klart momentet. Eller rättare sagt, jag har inte riktigt börjat än.

Jaja jag ville egentligen bara berätta att jag klev upp kvart i sju i morse och gick och tränade. Jag är duktig!

En dålig människa

Jag är en dålig människa. Gick inte på praktiken idag. Ska dock dit snart. Jag var så jävla trött i morse. Man får vara en dålig människa ibland.

Ont i kroppen, trött i huvudet, allmänt seg!

äntligen

Jag får väl göra som alla andra, kommentera att blogg.se äntligen har kommit tillbaka. Känns bra!
Jag bör väl även kommentera, som alla andra, att våren faktiskt är på intågande..Här blir vi glada för att snön börjar smälta så att man ser lite av marken, och att det regnar istället för att snöa. Hemma så satt mamma med t-shirt på verandan och drack kaffe i solen. Livet är orättvist.

Praktiken har börjat nu. Jag har ingen energi, det känns inte kul nånstans. Jag är bara less över att behöva vara där i sex veckor. Iofs så tror jag att det kommer att bli bättre när jag får börja ha egna lektioner, men just nu känns det bara drygt..Jag hatar att jag känner så här varje gång jag ska ut på praktik. Jag börjar alltid att fundera på om jag verkligen borde läsa till lärare och jag kommer oftast fram till att jag nog inte borde det men att jag inte vet vad jag ska göra annars och därför fortsätter att plugga. Det kommer ju bara leda till att jag kommer att bli en omotiverad och dålig lärare. Jag borde verkligen bestämma mej en gång för alla snart.

Jag har börjat träna nu också ju. Det känns faktiskt ganska så bra. Jag är jätte pepp, men jag känner att jag inte har tid. Om jag ska göra nåt som jag ska lägga ner energi på så vill jag göra det ordentligt. Så det ultimata nu skulle vara att vara ledig fram till sommaren och bara träna, men det går ju inte. Jag har verkligen as mkt att göra nu. Jobbigt!! Efter 19 April så hoppas jag att det blir lite lugnare iaf, jag är dock tveksam.

Nu orkar jag inte skriva mer. Sova lite kanske?

RSS 2.0