IKSU

Gissa vem som har varit och tränat på IKSU idag då? Jo jag! Jag köpt ett kort och var på mitt första pass idag. Jag är sjukt stolt över mej själv. Jag var visserligen sämst i gruppen men det gör inget och det är inte det jag är stolt över. Jag är stolt över att jag inte gick och satte mej i ett hörn och grät.
Vi tog ett funkpass. Sjukt kul, men som sagt så var jag sämst. Men nästa gång kommer jag nog inte att vara sämst. Kanske bara näst sämst.
Jaja nog om IKSU och att jag är stolt.

Spontanfest igår här. Det ramlade in fulla människor under kvällen och jag sprang runt i pjamas och var osminkad, men det blev en trevlig kväll.
Ikväll är det utgång som gäller. Först tacos hos nån av Kattis vänner och sen NH. Det kommer att bli en bra kväll.

Just det, har jag nämnt att jag är ganska så stolt över mej själv?


Spontanfest

...

Kattfan

På order av Kattis så ska jag nu skriva ett blogginlägg.
Jag ligger nu i hennes säng och försöker att hjälpa henne med pluggandet, alltså ligger och pratar med folk på msn, som det även ser ut när jag ska plugga.
Jag har lovat Kattis en massa saker. Tex att inte säga A utan att säga B. Och att jag ska sluta tala om hur bäst hon är hela tiden, men hon liksom jag vet mkt väl att jag inte håller vad jag lovar.

Till Kattis
Nu när jag ligger här i din säng och tittar på hur koncentrerat du stirrar på skärmen, så är det första som slår mej. Hur gör du för att få till din rockabillylugg? Det andra som slår mej är hur fantastiskt duktig du är. Hela dagen har du suttit med en uppgift som jag skulle ha gett upp för länge sen. Du sitter och skrattar åt dina formuleringar och jag önskar att jag ens skulle kunna komma i närheten av dom.
Det är inte för intet som du är BIK.

Sjuk

Vaknade klockan sju i morse och jag kunde typ inte röra på mej. Ont i hela kroppen och trött som fan. Tänkte att det berodde på att jag inte har sovit nåt i natt så jag bestämde mej för att somna om. Sen insåg jag att jag var sjuk. Skönt för samvetet, eftersom vi har grupparbete nu så känns det dumt att inte vara där bara för att man inte orkade gå upp, men nu har jag ju faktiskt ett giltigt skäl. Dessutom kan jag ju fortfarande göra min del här hemma. Plugga i sängen har väl hänt förr.

Jag är så pepp på att göra massa saker. Börja träna, jobba så jag kan tjäna ihop pengar så att jag kan ut och resa, åka hem och träffa Ossian. Ja men typ allt utom att plugga just nu. Den där jävla omtentan är det som förstör allt! Jag hatar den verkligen!

Jaja dags att äta frukost och sen kanske en dusch innan pluggandet.


Förresten, jag tycker allt mer om min nya vän!


Trött

Ögonen rinner, huvudet värker, energin är slut. I morgon bli det tentaplugg, just nu vill jag bara sova.
Det blev ingen dejt idag btw, skönt tycker jag.

Katten kom hem idag också. Vilket innebar middagsbjudning och mys. Äntligen är alla samlade igen! Världens bästa kollektiv.

Sömn!

Grupparbete och dejtande

Nu har vi börjat med tema arbetet i skolan. Vi fick ett brev som vi ska ta reda på så mycket som möjligt om. Typ vem han/hon var som skrev det osv. Och detta ska då ske i grupp. Jag och grupparbeten går som inte ihop så jag har löste det på mitt eget lilla vis. Jag tog på mej ungefär halva uppgiften så jag kan sitta hemma och jobba. Smart tycker jag!

Ikväll ska jag på dejt också. Ganska så opepp. Det är ju inte så att jag tar det seriöst nånstans, men det känns ändå lite jobbigt. Jobbig situation liksom. Men vad fan, gratis mat på Lottas är ju inte så tråkigt.

Nu är frågan om jag ska gå och handla först och sen sätta mej och plugga, eller om jag ska plugga en stund först och sen gå och handla. Jag hatar att ta beslut!

En kort reflektion

Om man tänker efter så har väl ingen av uppgifterna vi har fått här på universitetet varit speciellt svåra? Dom är tidskrävande, jobbiga och ångestframkallande men inte direkt svåra.
Det är synd att man är så lat.


Ny vecka

Då var påsken över då. Vad ska jag säga om den. I Fredags så gick jag och Elle till Ersboda för att handla mat som vi skulle ha med oss på knytkalasen. Skit kallt var det, men det var ändå mysigt att gå och handla ihop och så. I lördags så var vi då på knytkalas. Jag var ganska opepp från början, men vi gick dit iaf. Vi skulle vara där två, men då var det ingen annan som var där så vi fick stå och vänta as länge. Tillslut blev vi iaf uppbjuden till Nittons lägenhet. Skabbigare boende får man nog leta efter tror jag.
Det visade sej att knytkalasen blev riktigt bra till slut. Uffe hade bjudit upp vänner hemifrån han så det var folk från Trollhättan där. Så skönt att höra min dialekt lite. Det kändes som hemma. Maten var god, sällskapet trevligt men vi gick iaf hem ett tag för att vila och fixa för kvällen.
Frans, Felix och Kim kom hit och eftersom dom inte orkade gå till Ålidhem så åkte vi taxi. Felix betalade. Han var förresten det snyggaste jag har sett på sjukt länge. Han ser exakt ut så som jag vill att min framtida man ska se ut.
När i kom tillbaka så var dom flesta ganska så fulla. Jag hade ganska så tråkigt. Pratade mest med Kim. Sen var den en kille som, ja jag vet inte vad han höll på med, men han var jätte på och fattade inte när jag sa nej. Jävla as.
Sen bar det iaf iväg ner på Scharinska. Taxi igen, Uffe betalade, lite dåligt samvete men det gick inga bussar och det var sjukt kallt ute. Vi kom ner. Gratis inträde. Kalas. Det skulle vara ska musik ute, jag hörde inte en enda skalåt. Alla bildade par med en gång, men jag blev över. Kul kul. Så tillslut bestämde jag mej för att gå hem iaf. As kallt, men det var som att kroppen domnade bort, men när jag kom in här hemma så insåg jag hur mkt jag borde ha frusit. Jag var alldeles knallröd och iskall på hela kroppen.
Gud vilket tråkigt inlägg det här blir.
Men iaf igår så städade vi och sen hade vi filmmys hela kvällen. Först såg vi chocolat, sen Bring it on och sen började vi se på Moulin Rouge men vi såg inte klart den.
Idag blir det rapport skrivande och promenad runt nydalasjön tror jag. I morgon ska jag ju tydligen köpa ett Iksu kort så det är väl lika bra att sätta igång.

Nu kommer jag iaf till det viktigaste, anledningen till att jag började skriva idag. Jag har en ny vän. Mer än så tänker jag inte berätta än!

Livet

Ibland är livet bara så vackert och bra. Som idag. Toraa och Bengan fick världens sötaste pojke igår, jag har sovit ut och ätit en god frukost, solen skiner och man kan nästan tro att det är på väg att bli vår. Åh vad jag är trallande lallande glad idag!
Promenad till ersboda nu, sen mys i solen!

Toraa och Bengan

Grattis grattis grattis till barnet. Jag är så stolt över er! Tänkt att ni har fått en liten pojke nu! Jag vill åke hem och bara krama er och gosa med barnet. Åh!!!
Grattis!!
Älskar er!


Äntligen helg

Åh äntligen äntligen är det över. Föreläsningen gick som en dans. Okej nu kanske jag överdrev lite, men det kändes helt okej iaf så det var skönt. Det enda som Martin kommenterade som inte var rent faktabaserat var att jag skulle lära mej att ta mer plats, och det handlar ju inte bara om mej när jag leker lärare utan alltid, och det kom ju inte heller som någon direkt överraskning.

Ja men nu är det helg iaf. Hur skönt är inte det då? Hade jag haft pengar så hade jag tagit mej en fylla med start nu och med stopp på måndag. Hade varit nice, men men..nu är man ju en fattig student. Lika bra det kanske. I helgen ska jag iaf gå på fest nykter för första gången på evigheter. Kul kul.

Jag har sovit hela eftermiddagen idag. Känns bra. Nu kommer jag ju att vara vaken hela natten. Någon som vill komma hit med en box vin och hänga? Säg ja säg ja!

Nervös

Det känns som om jag borde vara nervös nu. Men det är jag inte, inte direkt. Det känns mer som att jag har gett upp. Kul!

Föreläsning

I morgon ska jag hålla en föreläsning om rysk imperialism på 30 minuter. Jag gjorde nyss föreläsningen för mej själv för att se hur lång tid det tog. 17 min, och då pratade jag extra långsamt. Känns bra att jag är så förberedd! Bra Nina! Sämst i klassen, men det gör inget.
Jag längtar så tills det är över i morgon. När jag kommer hem ska jag skriva den reflekterande rapporten sen behöver jag inte plugga nåt förrän på Tisdag. Hur skönt som helst. Egentligen borde jag börja tänka på omtentan nu också. Det är inte så långt kvar innan jag ska göra den, men jag tänker fortsätta att förtränga det.

Umeå Open nästa helg. Är det nån som är pepp? Jag vill jättegärna gå, men det är för dyrt. Om det är nån som vill följa med så kan jag dock tänka mej att bortse från det. Anna? Jag behöver verkligen lite bra live musik och en härlig ölfylla.

Bara en fråga. Var är Rickard? Han loggar alltid in elva och nu är klockan halv tolv. Jag som hade tusen saker som jag behövde prata med honom om. Jaja, jag får väl sova istället då.
Önska mej lycka till i morgon!

Linda

Det här inlägget är tillägnat Linda, och bara henne.
Jag tycker så mkt om Linda, har gjort det sen allra första gången vi träffades och ju mer jag lär känna henne desto mer förstår jag vilken bra människa hon är. Hon är den som jag alltid har velat vara men inte haft modet att bli.
Men nu förstår jag att det är ju mkt bättre att vara vän med henne än att vara henne. Ska jag då ligga och skratta åt mej själv? Det går ju inte..
Linda är den klokaste, mest genomtänkta, roligaste och smartaste människan jag vet! Jag är så glad och tacksam över att vi känner varandra.
Just nu önskar jag bara att hon kunde komma hem ifrån Fiskvik så att vi kan hänga lite!

Nu är det dags för en promenad runt nydala igen.
Puss

Dejt

Jaha jag ska tydligen på dejt på tisdag. Nice!

Opepp

Jag är verkligen så opepp på plugg nu. Det går så segt framåt. Jag längtar verkligen efter påsk. Fyra dagar som är pluggfria, det ska bli så underbart skönt. Egentligen så är det inget svårt att göra den är föreläsningsplaneringen men jag är så trött och omotiverad att jag inte kommer någonstans.

Jag fick en tillrättavisning av kvartersvärden idag också. För att vi hade bokat två tvättider. Om man har två stycken tvättmarkörer så är det väl klart att man gör det, dessutom är vi tre personer och i hinner inte tvätta på fem timmar. Jag blev lite sur. Mest för att hon var sur när hon var här. Man kan väl få göra misstag eller?

Nu måste jag ta tag i pluggande igen. ÅHHH!!!

Kväll

Nu på eftermiddagen har jag och Elle räddat en vante, räddat träd, varit på kärleksudden och lekt på en lekplats. Allt detta under promenaden runt nydalasjön. Ja då ni läste rätt. Jag har nu gått runt den två dagar i rad. Jag är inte bara världen mest tekniska person, och världen duktigaste utan jag är även världen mest vältränade person. Okej nu kanske jag överdrev lite, men jag känner mej jätte duktig iaf och det är ju huvudsaken.


Nu väntar en kväll fylld med pluggande och kanske lite tevemys om jag hinner. Helst vill jag bara lägga mej ner och nästan somna och njuta av hur sjukt ont i hela kroppen jag har. Skönt!


En trevlig/obehaglig överraskning

Idag började veckan när vi ska hålla i egna föreläsningar för klassen. Har för övrigt ångest inför det, men det var inte det jag skulle berätta.
Vaknade tidigt, pluggade, diskade och gick till skolan vid ett, var inte på jättebra humör men absolut inte på något dåligt humör. Satte mej vid ett bord med dom andra i min grupp tills klockan var dags.
Till saken hör också att i vår grupp så skulle det vara en kille med som redan har läst den här kursen men missade det här momentet. Men iaf, jag gick till min sal och kliver in. Får en fullkomlig shock. Vem sitter inte där då? Jo men så klart ett gammalt ragg. En kille som jag följde med hem för ett tag sen. Kul liksom! Vi låtsades bara som att vi inte kände varandra och sa inte ens hej.

Kaffe nu!

Trevligt

Det hade ju varit trevligt om man hade varit bra på nåt!

Söndag

Jag är inte bara världen mest tekniska person utan också världens duktigaste. Jag och Kattis har varit ute och gått runt nydalasjön idag. Fantastiskt duktigt om ni frågar mej! Jag känner mej så sjukt duktigt, jag kommer dock ha ont överallt i morgon men det är smällar man får ta.
I övrigt har jag inte gjort nåt alls idag. Skulle ha pluggat men så har det inte riktigt blivit. Jag var ju även bjuden på våfflor hos Catti idag. Hur gott som helst!

Nu ska jag lyssna på Anna Ternheim innan jag ska laga mat, sen blir det slapp i soffan resten av kvällen! Ingen söndagsångest idag. Skönt! Jag gillar livet nu.

50-tal

Igår förflyttade vi oss bakåt i tiden. Själva omvandligen kom när Catti ringde på dörren och såg ut som en 50-tals kvinna, med en paj med en rutig bakduk på. Fantastiskt!
Inflyttningsfesten var jätte lyckad. Kort på stay-ups. Vinfläckar i hela trapphuset. Twist på NH. En lyckad kväll helt enkelt. 
Jag tog ett viktigt beslut igår också. Jag ska sluta med det där. Jag tycker ju inte ens om det. 
Jag vill iaf tacka alla som kom på festen. Mina sambos, Catti, Anna och Erik, ni gjorde min kväll.

Jag funderar på att träna i morgon. Ja jag vet, jag är jätteförvånad över mej själv, men jag är faktiskt ganska så pepp.  

Jag har skrivit klart rapporten nu också. Den blev så sjukt dålig, men jag är ändå ganska så nöjd över mej själv, att jag fick ihop nåt iaf..Så i morgon ska jag börja med lektionsplaneringen. Jag hoppas att det kommer att gå bra.

Nu ska jag kolla klart på Matrix och sen ska jag sova. Hoppas att jag slipper vara bakis när jag vaknar i morgon för den här dagen har varit överjävlig. Aldrig mer säger jag bara!
Puss

Fredag

Äntligen äntligen helg. Som jag har längtat.
Planen var att jag skulle gå upp ganska så tidigt för att hinna plugga och städa innan jag måste göra mej i ordning för festen ikväll. Men jag försov mej så klart. Jag kommer nog hinna med det mesta ändå, hoppas jag.

I natt drömde jag om att jag var ute och sprang. Och det var typ det skönaste jag har varit med om! Jag kanske ska ta det som ett tecken för att jag ska börja träna nu? Å andra sidan så drömde jag också att jag fick bröstcanser men vägrade att operera bort nåt så jag skulle dö.

Det känns lite som att jag inte riktigt har kontroll. Det är jätte stökigt här, men jag orkar inte bry mej. Jag känner att jag inte riktigt lever upp till mitt städbehov. Jag känner också att jag inte har någon motivation till att plugga. Så jag kanske tar en pluggfri dag idag också och pluggar i helgen istället.

Nu ska jag gå och använda mina nya dyra clinique produkter som jag har köpt. Ska se om jag kan få en underbar hy som dom har utlovat. Jag är tveksam!

Glöm inte festen ikväll!

Torsdag

Jaha så har ännu en dag passerat förbi. Vad är det som har hänt?

- Pluggfri dag
- Varit på systemt och sett till att jag kommer somna innan utgång i morgon
- Kattis har börjat blogga igen
- Bra telefonsamtal med Jimmy
- Kollektivmys i soffan

På det stora hela så har det varit en bra dag. Ser fram emot i morgon. Jätte mycket. Hoppas det kommer mycket folk. Och jag hoppas på tårta på lördag!

God natt
Puss

Test

Hur dum är du?

Bild

Du är lite dum. Men bara LITE. Om du tänker före handling blir du mycket smartare. =)

Jag gjorde precis ett test som handlade om hur dum jag var. Reslutatet blev som ni ser att jag bara är lite dum! Känns bra.
Fast å andra sidan..om en av frågorna hade varit: Gör du det här testet istället för att plugga? Så hade nog reslutatet blivit annorlunda.


Onsdag

Ännu en pluggdag ligger framför mej, men till skillnad från dom föregående dagarna så känner jag mej ganska så motiverad och pepp idag, så det känns bra. Jag har börjat skriva på rapporten idag och jag hoppas att jag hinner klart med den idag eller i morgon. Jag måste hinna ner på stan någon dag också, men jag får nog ta det i morgon eller på fredag skulle jag tro.
Ni kommer väl på inflyttingsfesten på fredag?

Jag har börjat kolla på klass 9A nu. Jag vägrade att göra det först eftersom jag tyckte att dom gick in med lite fel perspektiv, som om det var lärarnas fel till att klassen inte fungerade, när det kanske egentligen handlar om något annat. Nu har jag iaf börjat titta på det eftersom jag kände att jag ändå ville hänga med i debatten om skolan och jag kan inte sitta och säga att jag inte tycker att programmet är bra om jag inte har sett det. Och nu har jag fastnat. Jag har bara sett dom två första avsnitten, men det ska bli väldigt kul att se hur det går. Jag känner mej mer motiverad att plugga också när jag ser på det så det är ju bra.

Jaja nu är det dags att ta tag i krimkriget och rysk imperialism.

Kväll

Illa nu, aldrig mer är min enda kommentar. Måste sluta, måste ta kontroll. Måste!

En tanke

Vad är det som definierar en människa? När tar man sin slutgiltiga form?
Jag hoppas att man aldrig gör det, men jag misstänker att det redan är gjort.

Tisdag

Just nu så tror jag att jag är världens sämsta student. Eller så är det bara så här studentlivet ser ut. Jag har massvis kvar att läsa och jag har inte ens börjat på rapporten, och jag har absolut ingen energi till att plugga. Jag har ju någonslags teori om att inte ställa massa krav på mej själv för att då inte bli besviken. Just i det här fallet så kan jag ju inte riktigt leva efter det eftersom det handlar om min framtid på ett mycket påtagligt sätt. Om jag inte skulle göra uppgiften nu så skulle jag ju kunna göra den senare så det löser sej ju alltid, men jag kan inte skjuta upp fler saker nu. Tentan och två seminarium redan. Det går inte.
Jaja lite effektivt pluggande fram till lunch så får vi se hur det känns sen.

Nu kommer jag att erkänna något som ingen någonsin har fått mej att säga någon gång. Jag kommer ångra att jag har skrivit det och det är väldigt otippat att just detta skulle komma från mej. Och ni får mej inte att säga det mer än en gång. Jag är sugen på att börja träna. Så nu var det sagt!

Plugg nu
puss

Måndag

Jaha då var det måndag igen. Jag gillar inte måndagar, för måndagar innebär oftast att man måste ta tag livet igen, och likaså är det idag efter en otroligt slapp och trevlig helg. Det är dock nu som jag ångrar att jag inte läste dom där sidorna igår, det hade varit så mkt lättare att börja idag då.

Jag klev upp åtta idag för att börja plugga, nu, 2 timmar och en kvart senare så har jag fortfarande inte börjat. Men det är på gång iaf. Rysk imperialism. Det är exakt lika roligt som det låter!

Iaf, jag tror att det börjar bli vår här uppe idag. Snön smälter och det var alldeles för varmt med en tjocktröja under jackan. Jag längtar efter våren nu. Visserligen så älskar jag vintern, när det är iskallt och klarblå himmel, men några såna dagar var det länge sen det var. Så nu vill jag bara ha vår. Nyutslagna björkar, tussilago och vårskor.

Rysk imperialism  var det ja!

Opepp

Opepp på:

-Plugg
-Fest
-Tvätt
-Handling
-Livet

Sämst

Jag har verkligen varit sämst på att uppdatera min blogg, men nu ska jag ta tag i det igen.
Vad har hänt sen sist då? Jo jag har flyttat till världens bästa kollektiv. Det kommer verkligen att bli as bra det här.  Jag har bara en liten invändning, hur tänker man när man tapetserar ett rum med rosa tapeter. Det är helt obegripligt för mej. Jag hatar rosa! Jag funderar på att tapetsera om, men vi får se hur det blir. Jag har ju absolut inga pengar så antagligen kommer det aldrig att bli av.
Jag ska också köpa en ny säng och en ny garderob så det kommer att gå ganska så mkt pengar nu ändå.

Zälle har varit här och hälsat på också. Hur kul som helst. Hon var den första som lyckades pallra sej upp hit och hälsa på. Vi var på Kent i Övik. Det var verkligen inte den bästa spelningen jag har varit på men det var ändå hur bra som helst. Jag kommer nog att leva på det ett tag här nu skulle jag tro.
I lördags var vi på Corona. Jag hade ganska så kul faktiskt. Kul att få visa Zälle Corona, men ja Corona är ju Corona. Plus att det bra dansgolvet var stängt!
Det var iaf hur bra som helst att hon var här!

Nästa fredag hoppas jag att ni inte har planerat något annat än att komma hit på inflyttningsfest! Jag förväntar mej att se alla här.

Ivana, du kan inte stänga din blogg utan att ge mej lösenordet! Hur ska jag då kunna läsa!?

Idag är det städ och pluggdag. Jag har ansvar för köket. När jag är klar där så kommer det att se som nytt ut. Med nyutslagna tulpaner på bordet!

Jag vet att jag har lovat att berätta om min mardröms upplevelse när jag var med Filip i skolan, och jag ska göra det snart. Bara inte precis nu, för nu ska jag städa och sen läsa om rysk imperialism.
Puss

ÅHHH

Jag hatar Ryssland! Eller iaf rysk imperialism. Varför finns det ingen forskare som har gett ut en bok om det? Kanske för att Ryssland inte var någon imperiemakt. Hur fan ska jag då kunna lära mej något om det? Jag bara frågar.

Äntligen..

..har vi internet igen! Vi har bara ett litet problem, det funkar bara på min dator. Jag klagar ju så klart inte, men det är lite synd om Kattis och Elle. Om det är någon som är haj på det där med tekniska prylar så är ni välkomna hit!

För övrigt så har flytten gått hur bra som helst. Jag bor just nu i världen bästa kollektiv. Istidsgatan 23, alla är välkomna!

Jag har dock lite smått ångest inför uppgiften vi har nu. Jag orkar inte ens berätta om den för bara tanken är jobbig. Jag har dock kommit på en bra strategi för hur jag ska klara av det. Jag ska inte göra den!

Nu ska jag städa lite för jag får nämligen finbesök i morgon. Världens bästa Zälle kommer hit!
Puss

RSS 2.0