Mitt största problem

är tydligen att jag köper alldeles för mycket grejer och att jag inte kan slänga nåt. Å andra sidan så finns det inte en enda pryl i hela lägenheten som jag inte har använt, så ja. Men just nu önskar jag att jag bara hade kanske två flyttlådor eller så. Jag ser inte fram emot allt släpande i morgon.

Jaja, nu ska jag lyssna på P3 live med säkert!
Ville bara meddela att jag inte kommer att vara kontaktbar via den tekniska inovationen internet på ett tag eftersom jag ju flyttar nu, så vill ni mej nåt så slå en pling!
Puss

Flyttpacks paus

Eller egentligen så tror jag att vi är färdiga med allt packande nu. Det är bara att stuva in det i en vagn och sen köra den till Nydala som återstår. Och så klart bära upp allt och sen packa upp, men det orkar jag inte tänka på just nu.
Det har iaf gått väldigt smidigt med packande. Ingen ångest, inte så mkt iaf. Jag är mest pepp faktiskt.

Jag hade seminarium idag också. Haha. Jag är inte den som pratar mest i alla sammanhang, men jag är verkligen inte den som pratar minst heller, men idag var tydligen dagen när jag inte kom mej för att säga något alls. Till er som var med på semit, Jag är inte dum i huvudet, jag hade läst böckerna och funderat över dom och jag har en åsikt. Idag ville inte riktigt hjärnan och munnen kopplas ihop bara!
Jag hoppas att jag klarade G på det iaf, annars har jag tre stycken att göra om. Det känns inte helt bra!

Åh det känns som att jag borde packa ner nåt mer, men det är nog klart! Fan vad duktigt!
Nej nu måste jag gå och äta upp det sista som finns i kylen. Man kan ju inte slänga mat. Tänk på dom svältande barnen!

Back in Umeå

God morgon folks!

Nu är jag äntligen tillbaka i Umeå. Från att ha varit i ett 5 plusgradigt söder så är det något av en chock att komma upp hit. Till tio minus och snö. Men det är fantastiskt mysigt.

Pappa är redan uppe och packar, men jag ska till skolan så jag hoppas på att det är klart när jag kommer hem, och det kommer det ju att vara också om jag känner min pappa rätt.

Jag hinner inte skriva så mkt mer nu, men jag ville bara tala om att jag är här igen!

Puss


Bredband

Min far har äntligen fixat bredband. Så just nu sitter jag hemma i mitt flickrum och surfar runt, vilket jag aldrig trodde skulle hända. Nu ljög jag lite eftersom jag inte har kvar mitt flickrum, men det lät så bra!

En liten snabb update kring vad som har hänt nu när jag har varit hemma.
Första veckan så jobbade jag. Det var inte lika segt och jobbigt som det brukar vara utan det gick faktiskt riktigt bra. Dom flesta verkade ganska glad att jag var tillbaka, förutom Tony då, men han är ju alltid bitter. Inget ljus i tunneln där inte.
Planen var ju att jag skulle hinna plugga den veckan också. Man kan säga att det gick så där med det. Visst jag läste väl en halv bok eller så, men det är ju inte så bra. Istället blev det mycket fika med folk som jag inte har träffat på länge. Mest med Jenny faktiskt.
Den här veckan har det inte hänt så mycket än. Plugg och fika skulle man kunna säga. Mest plugg faktiskt.
Igår var jag med Filip, min bror, i skolan. Dom hade öppen vecka så föräldrar kunde komma dit och kolla hur dom har det och så. Så jag följde alltså med då, tänkte att det är en bra erfarenhet och är kul med tanke på mitt framtida yrke. Det var ett misstag. Det var det värsta jag har varit med om. Jag har inte riktigt tid att redogöra för denna skräckupplevelsen just nu men jag lovar att en uppdatering kommer att komma.

Idag är då sista dagen hemma. Jag har as mycket plugg kvar, jag har inte hunnit träffa alla och jag känner att jag inte är klar här än, men eftersom jag tydligen ska till skolan på fredag så får jag nog lov att åka hem.
Förlåt till alla er som jag inte har hunnit träffa nu när jag har varit här. Sofia, Marie, Jennifer och Toraa.

Hemfärd

Först och främst vill jag tacka för världens bästa lunch idag. Tack Kattis och Linda. Helt fantastiskt.

Ja idag bär det av hemåt igen det. Känns som att jag nyss var hemma, men det blir nog bra. Ska jobba hela nästa vecka och jag får jobba veckan därpå också om jag vill, men jag har massa plugg också och sen vill jag ju så klart hinna träffa alla också. Så vi får se hur det blir. Jag jobbar ju då natt, så inga telefonsamtal innan tre på eftermiddagen, bara i yttersta nödfall. Det går dock bra att ringa hela nätterna!
Eftersom vi fortfarande inte har bredband hemma så kommer jag kanske inte vara så duktig på att uppdatera här, men jag ska göra mitt bästa!
Och jag bli väldigt glad för sms och telefonsamtal (efter 15.00)!!!

Nu måste jag städa och packa klart. Sen mat och dusch. Och sen kör världens bästa Anette mej till tåget! Tack för det!
Puss på er

Morgon

God morgon. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att gå upp. Jag borde verkligen göra det nu så jag hinner fixa lite innan bussen går, men det är ju så varmt och skönt under täcket. Det som kommer att få mej att gå upp är väl att jag blir hungrig!

Jag har precis kommit på vad jag ska köpa till min söta bror i födelsedagspresent. Han fyller 11 juli så det är ett tag kvar, men jag fick just en lysande idé. Han kommer att bli så glad!

Ikväll åker jag hem. Ser inte fram emot tågresan direkt, men jag har laddat podden med massa bra musik och så ska jag ta med mej några böcker, så jag ska nog överleva. Jag fick en plats längst ut vid gången, vilket innebär att jag inte kommer att kunna sova nåt!

Nej nu måste jag faktiskt gå upp!
Puss

Dum dum!

Dagen har spenderats i sängen och i soffan tillsammans med en stor godispåse. Så tittade jag på du är vad du äter. Idag var det en tjej med som använde mat för att trösta sej med. Att dämpa ångest och dåliga tankar. Jag kände igen mej så himla väl, det kom ju inte direkt som någon chock för mej men det är alltid jobbig att bli påminnd om det och så. Så vad gör jag. Jo jag går och gör mackor med massa ost. Smart! Jag mår verkligen så mkt bättre nu. Eller inte!
Någon gång ska jag ta tag i det här. Jag har bara ingen ork till det just nu. När våren kommer kanske. 

Nu ska jag packa och städa lite så att jag inte behöver stressa i morgon innan tåget går. 
puss 

Hm?

Vaknade i morse och var ganska så pigg för en gångs skull. Tänkte att det skulle bli en bra dag. Klev upp, åt en macka, tittade på nyhetsmorgon, drack kaffe, gick till bussen, betalde 37 kr för att komma in till uni. Kliver av bussen och träffar lite folk som jag pratar med. Missar mitt seminarium av någon anledning som jag egentligen inte vet. Betalar 37 kr till för att komma hem. Går till Konsum och köper massa godis som för att dämpa mitt dåliga samvete för att jag inte var på seminariet. Nu är jag bara mätt och tjock. Det blev inte en så bra dag trots allt. 


Trött

Idag har jag varit på uni och fixat artiklar med Elle och typ resten av klassen som också var där. Så nu återstår bara att läsa igenom dom så är jag förberedd inför i morgon.
Sen for jag ner på stan och fixade en biljett hem, så på fredag bär det av. Ska bli skönt att komma hem, bli lite ompysslad och så. Ska jobba nästa vecka också. Natt i samma grupp som Jimmy. Lite nervöst, kommer ju säkert trilla dit igen, men jag är så glad att jag får jobba natt iaf.

Nu är jag hemma iaf. Typ all energi bara rann av mej. Jag orkar inte ens sitta upp utan ligger i sängen, som vanligt. Jaja, jag kan sova til fyra, då är det dags att ta tag i livet igen.

Btw, skägg är the shit. Erik har aldrig varit så snygg som han var idag med sitt slutspelsskägg. Du borde ha skägg alltid Erik.

Jaja sova nu, kaffe och plugga sen. Och ej att förglömma, Lost ikväll.
Puss

Smart?

Idag greps ett par män i Danmark som hade för avsikt att döda konstnären som avbildat Muhammed i Jyllandsposten. För att protester mot det här så planerar Jyllandsposten att i morgon återigen publicera bilderna.
Smart är min enda kommentar. Smart!

Ett litet paket

Idag vaknade jag av att posten trillade ner genom dörren. Jag gick upp och hämtade den, tänkte att det kunde vara nåt intressant. Och där på hallgolvet låg ett litet paket. Jag kände igen mammas handstil på framsidan så jag öppnade, nyfiken som jag ju är.
I paketet så låg en liten lapp, det stod: "till vårat hjärta på alla hjärtansdag. Från oss alla" Vad var det då jag fick, jo ett par stickade vantar!

Idag ska jag läsa och läsa och läsa. Förhoppningsvis kan jag läsa ut avhandlingen idag och kanske börja packa lite också.


Fika i morgon kanske, sen åker jag ju hem och är hemma i två veckor så det skulle vara mysigt om vi kunde träffas innan.


Happy happy

Åh underbara dag! Började med att jag försov mej. Jobbigt men fantastiskt skönt att få sova ut och eftersom jag inte direkt hade någon tid att passa så gjorde det inte så mycket. Det gjorde dessutom att jag blev mkt mer effektiv. Åkte till skolan, träffade Kattis och Elle. Pratade lite med dom, fick min avhandling sen gick jag ner till stan. Solen sken och den värmde faktiskt. Kändes som att våren är på väg på riktigt.
Väl på stan så fixade jag alla böcker som jag måste ha till nästa moment, åt lunch på subway, tog bussen hem, diskade och nu sitter jag här.
Nu till det som gjorde att den här dagen till en av dom bästa på länge. Jag pratade med min chef. Jag fick jobb i sommar på samma avdelning som förra sommaren. Vilket innebär att jag ska jobba fyra veckor med världens bästa Jenny. Hur bra som helst. Dessutom ser det ut som att jag ska jobba lite nästa vecka också. På fredag ska jag åka hem. Jag var väldigt kluven till hur jag skulle göra eftersom det är jobbigt att vara hemma, men jag inser att det faktiskt ska bli riktigt skönt att komma hem. Speciellt eftersom jag kan jobba. Troligtvis.
Det allra bästa är att pappa antagligen följer med mej upp sen och hjälper till att flytta. Världens bästa pappa. Säga vad man vill, men han ställer faktiskt alltid upp. Det är så underbart skönt med tanke på all den ångest och oro som flytten har orsakat. Nu är allt det som bort blåst. Åh underbart!
Så Jenny och Karpen, fest på lördag kanske?
Jennifer, Maria, Sara, Jossan och Emelie middag och massa vin någon kväll?
Toraa du och jag ska ses varje dag, och se till att klämma ut ungen snart så jag kan få träffa den!
Marie, en dag på stan?
Sofia, fika och mys i din nya lägenhet?

Nu är det dags för te och teve, kanske lite plugg också? Nej det får bli ikväll! Happy happy!!

Låg

Jag känner mej låg. Väldigt låg faktiskt. Te och sömn kanske kan råda bot.

Plugg plugg plugg

Har precis kommit hem efter att suttit på skolan och pluggat med Elin och Erik. Totalt omotiverad. Jag gjorde verkligen ingenting. Satt bara där och läste lite typ. Dålig diciplin tror jag att det kallas.
Jag tror att jag har bestämt mej för att jag göra tentan under vfu:n faktiskt. Det känns som att jag inte vill sitta och tvinga mej själv att plugga den här veckan, det är bättre att börja städa ur nu innan flytten. Men jag kanske ändrar mej, vi får se.
Det var dock skönt att träffa några idag. Söndagsångesten blir ju alltid värre om man är själv. Nu kom jag iaf upp i tid och jag tog mej i kragen så att något blev gjort idag iaf.
Rök och kaffepaus nu innan jag ska rensa ur mina lådor med coldplay i öronen.

Melodifestivalen

Värdelöst. Totalt värdelöst.

Skryt

Ja jag tänkte att jag kanske skulle skryta lite om hur duktig jag är nu igen. Idag har jag tvättat all tvätt och så klart strykit den. Sen städade jag ur min garderob och min byrå! Är jag inte duktig så säg?!
Kände att det började bli dags att förbereda lite inför flytten.

Resten av kvällen kommer att bestå av god mat, vin och melodifestivalen. Jag hade bestämt mej för att bojkotta den i år, men inbitien festivalnörd som jag är så gick ju inte det så klart. Avgörandet kom i och med att Björn Gustafsson ska vara sidekick. Jag är kär i honom! Liksom alla andra fjortonåriga tjejer. Det där med humor ni vet.

I morgon ska jag sitta på skolan och plugga med Elin och Erik. Känns bra att plugga ihop med någon inför tentan nu. Har iofs pluggat med Elle, men via telefon. Men det blir bra iaf.

Den 15 Mars, mina damer och herrar, då har vi inflyttningsfest på Istidsgatan 23. Tema 50-tal. Bäst för er att ni dyker upp!

Lördag

Tvätt och plugg är vad den här dagen kommer att innehålla. Föga inspirerande.
Jag funderar på att läsa någon sommarkurs. Vet inte riktigt vad än bara, något kreativt. Och det måste vara på distans eftersom jag ska vara hemma och jobba/mysa med Toraa och bebis.
Om ni råkar se nåt som verkar passa in så kan ni ju höra av er.

Umeå bjuder på regn idag. Jag hade tänkt ta en stärkande promenade idag, det är inställt.

Jag känner mej..konstig

Första feberfria natten

är tydligen också den första vaken natten!

Jag har funderat på en sak. Väger en ond handling tyngre än en god handling? tex han den här killen som läste till läkare, men var dömd för mord. Om han hade fortsatt sin utbildning och blivit läkare och räddat flera människor, hade han fortfarande blivit dömd utifrån sitt mord? Jag tror att dom flesta omedvetet hade svarat ja på den frågan men i så fall så innebär det ju att den personen han hade dödat, är så mycket mer värd än dom som han har räddat, och så kan det ju inte heller vara.
Det jag någonstans undrar är om man kan bli av med sina dåliga handligar på något sätt och inte längre behöva vara en dålig människa? Och om man inte kan det, hur många goda handlingar väger upp en ond?
Och, vem är det som dömer?

Fika

i morgon halv två.

Vår?

Jag var precis och hämtade ut ett paket på posten. Det var vår ute! Eller? Det kändes verkligen precis som det. Skönt, men å andra sidan så är det ju inten idé att njuta nu för snart så kommer det att bli smällkallt igen!

För övrigt mår jag bättre nu. Febertopp i natt så jag inte sov nåt, men efter lite sömn och stärkande frukost så är det bättre igen. Nu är jag dessutom ledig en vecka så nu ska jag väl kunna se till att ta det lugnt utan att ha dåligt samvete.

Gaygalan ikväll!

Dagen

Jag inser nu att jag kanske har tagit ut mej en aning för mycket idag. Jag har varit uppe hela dagen fast jag har feber, dumt dumt. Jag är som död nu.
Jag har iaf hunnit klart analysen tills i morgon så om jag orkar så ska jag gå på seminariet. Det är så dumt att det är tidigt på morgonen. Det hade varit lättare om det var mitt på dagen, men jag hoppas att jag kan ta mej dit iaf. Sen är det jag som ska till apoteket för att fylla på mitt medicinskåp.

The wind is vänding

Först och främst så ska jag tacka världens bästa Anette som åkte ut till mej och handlade så att jag fick mat. Världens snällaste!!
Sorry att jag troligtvis smittade dej!!

I övrigt så kan jag säga att jag mår mycket bättre idag. Jag har sovit hela natten, och hela förmiddagen. Fantastiskt skönt. Jag vet dock inte om det berodde på att jag proppat i mej det sista som medicin skåpet hade att erbjuda eller om det faktiskt är så att jag mådde så pass mycket bättre att jag kunde sova. I vilket fall så är det bättre nu så jag behövde nog den där sömnen.

Nu är dock frågan hur jag ska prioritera dagen. Tre alternativ finns.
Alt 1: Vila, alltså ligga framför teven och slötitta på alla superb programen som går på dagarna, så som nya tider.
Alt 2: Panikläsa avhandlingen och göra skrivuppgiften så jag kan vara med på seminariet i morgon.
Alt 3: Städa och diska, det är så otroligt äckligt här så jag klarar knappt av att se det.

Först och främst så ska jag påpeka att jag fortfarande har feber så egentligen borde väl alternativ 1 vara det bästa, men å andra sidan så är det ju inte så jobbigt att ligga och läsa heller. Men det blir ändå en press på ett annat sätt. Vi får se hur det blir, har ni några argument för varför jag skulle välja vad så väntar jag med spänning på att läsa dom.
Nu ska jag först ta en dusch, sen en frukostmacka till, sen får vi se.
(Tur att jag började må bättre idag, för jag var nästan beredd att börja tillbe högre makter.)

Dag 4

Idag har jag haft feber i fyra dagar. Nu är det inte det minsta mysigt längre. Jag är så trött och har ont precis överallt. Jag vill helst bara dö.
Eller så vill jag åka hem. På ett sätt så är det skönt att vara själv, för det är tyst och lugnt, inget tjat. Men nu orkar jag inte vara själv längre. Jag får ju inte i mej någon mat eftersom jag inte orkar vara ur sängen mer än fem minuter åt gången. Nu är all mat dessutom slut, vilket innebär att jag måste gå och handla = självmord! Så hur jag ska få i mej nåt idag vet jag verkligen inte. Om någon känner att den vill åka och handla åt mej och komma hit med mat så skulle jag vara evigt tacksam!
I morse trodde jag för ett tag att jag mådde lite bättre. Jag var inte lika yr, hade inte riktigt lika ont i huvudet, svettades inte lika mycket och frös inte lika mycket, så jag lyckades sova i nästan tre timmar, men när jag vaknade igen så insåg jag att jag hade tagit fel. Jag var väl bara så utmattad att jag blev som bedövad.

Det värsta är att jag inte kunde göra tentan idag. Jag är så arg och ledsen över det, men jag orkar egentligen inte tänka på det nu. Måste däremot börja plugga inför torsdagens seminarium ifall att jag skulle bli frisk tills dess. Men jag orkar inte. Det går verkligen inte!
JAG VILL DÖ!

Tentan

Det har gått bra att plugga idag trots feber och värk, men nu börjar paniken komma krypande på allvar. Jag kan alla frågor utom fem. Jag känner mej verkligen helt säker på dom, och jag kan utveckla svaret om det behövs. Det kan man ju då tycka är bra att jag kan så många. Dock så har jag ju fem kvar. Hade jag haft seriösa svar på dom så hade det inte varit några problem, men nu har jag inte det. Vilket innebär att jag måste sitta och skriva nya svar på dom, vilket kommer att ta ett par dagar, dessutom har jag inte dom böckerna som behövs.
Nu kan man ju då lägga upp två olika strategier. Antingen så pluggar jag vidare på dom jag redan kan och hoppas på att det är dom som kommer, men det är ju faktiskt kanske stor riska att nån av dom fem frågorna ska komma. fem av tretton. Den andra strategin blir väl då att plugga in dom svaren som jag har på dom andra frågorna, men jag vet ju mycket väl att det inte kommer att räcka. Hur ska jag lösa det här?

I övrigt så mår jag lite bättre nu. Jag har nog inte så mycket feber och är inte lika seg, så jag hoppas att det går över tills i morgon.

Sjuk

Usch, jag mår verkligen inte alls bra idag. Hög feber och ont i hela kroppen. Det är så himla typiskt att jag blir sjuk nu när jag verkligen måste plugga. Jag gör mitt bästa men det är svårt att plugga när man knappt kan hålla ögonen öppna. Jaja om jag bara läser igenom dom sista frågorna idag och kansk pluggar in en till så har jag inte så mycket kvar tills i morgon. Som ni märker så lever jag på hoppet om att jag ska bli frisk tills i morgon. Jag måste bli det!
Kan ingen komma förbi med en stor påse godis?

Feber

Jag har kommit på varför jag har varit så seg och låg dom  senaste dagarna, och framför allt idag. Jag har feber!! Härligt! Nu som det absolut inte finns något utrymma för att var sjuk. Men det innebär iaf att jag kan sänka dom redan obeffintliga kraven på mej själv. Man kan ju inte begära att jag ska plugga när jag har feber.

Pluggdag

Det här var meningen att det skulle bli en pluggdag. Jag skulle hinna med alla frågor som var kvar så att jag kunde dom så att jag i morgon bara kunde sitta och briljera. Och på måndag repetera allt så att jag kunde det som ett rinnade vatten på tisdag morgon. Jag har nu fått ändra på dom här planerna. Jag vaknade elva och är sjukt seg idag. I två timmar så har jag nu suttit med samma fråga och jag kan den fortfarande inte. Så jag tänker nu att jag ska göra nåt annat för att invänta inspirationen och sen sätta mej och plugga tills jag somnar. Det är ju fortfarande lugnt, jag känner inte någon direkt panik att jag inte kommer att hinna plugga in det, men tentaångesten finns verkligen där.
Nu kommer den stora frågan. Vad ska jag göra om jag inte pluggar? Städa? nej det tar för lång tid, då kommer jag inte hinna att plugga nåt idag. Titta på teve? Då kommer jag fortsätta att vara så här seg. Gå ut och gå? Det innebär att jag måste gå upp ur sängen, känns inte så lockande. Äh vad fan, jag får väl fortsätta att plugga, men det är svårt när man gråter för det är svårt att se texten man ska läsa då.

Februari

Jaha då var det februari igen då. En sak som jag såg framemot när jag flyttade hit var att det skulle vara massa snö och kallt. Jag är besviken! Idag var det iofs kallt, men det var ju för att det var storm typ, jag vill att det ska vara iskallt och massa snö och klarblå himmel. Men det kanske är att begära för mycket.

Jag borde verkligen plugga, har jätte mycket kvar inför tentan. Det gick bra igår, dom två första frågorna, sen orkade jag tydligen inte mer, så om jag ska hålla min planering så måste jag göra fyra idag. Dessutom skulle det vara bra om alla var klara innan söndag så att jag, Elin, Erik och eventuellt Elle kan prata igenom alla. Suck! Jag orkar verkligen inte. Men men, plugga är till för dom fula!

Vad händer annars? Ja absolut ingenting. Lyssnade på någon intervju med Beatrice Ask idag på morgonen, hon är mer vältalig än vad jag trodde, men hon tillhör ju fel lag så att säga. I vilket fall så kunde hon inte förstå hur folk kunde tycka att det var konstigt att hon blev moderat. Hon har ju tydligen gjort en klassresa, och då kanske det naturliga valet vore att kämpa för sitt ursprung, vad vet väl jag. Hon ansåg iofs att det var det som hon gjorde. Vad dåligt hon kommer att må den dagen när hon vaknar upp och inser hur lurad hon har blivit.

Jo förresten, Filip berättade att dom hade hittat en lägenhet hemma i Götene som dom odlade hasch i. Det hade tydligen varit svårt att hitta någonstans att stå på golvet utan att trampa på några växter. Till och med hela garderoberna var fulla. Det roligaste var dock Filips kommentar. "Men var bor dom någonstans då?"

RSS 2.0